Derbi u Tivtu, Dečić pod imperativom

0
429
Foto: Ofk Mladost Ljeskopolje

Početak nove sezone u Drugoj ligi garantuje vjerovatno najveću neizvjesnost od povratka nezavisnosti Crne Gore.

Četiri tima na vrhu dijele samo dva boda, pa je jasno da će prva sezona, od kada je u ovom rangu 10 klubova, donijeti veoma uzbudljivu bitku i za vrh, ali i za opstanak.

Već danas očekuje nas nekoliko zanimljivih duela. Posebno interesantno trebalo bi da bude u Tivtu, gdje se sastaju komšije Arsenal i Igalo, a upravo duel timova sa juga predstavlja derbi, jer su oba tima u samom vrhu tabele. Arsenal je jedini tim bez poraza, uz to ima i najbolju odbranu, dok je Igalo nakon istorijske sezone i lošeg početka (poraz od Berana na svom terenu) u dobrom ritmu, pa se očekuje velika neizvjesnost.

Duel timova sa juga igra se i u Ulcinju. Otrant Olimpik ugostiće Bokelj. Ulcinjani su već četiri kola bez pobjede, a protiv lidera, ekipe Bokelja, nastojaće da prije svega ostanu neporaženi.

Kotorani su sa druge strane u sjajnoj formi, imaju ubjedljivo najefikasniju ekipu, a možda upravo ovaj duel pokaže da li je tim iz najjužnijeg grada spreman da se bori za sam vrh.

U Tuzima se sastaju timovi koji su uoči početka sezone imali najveće ambicije Dečić i Mladost. Tuzani su u posljednjih pet kola od mogućih 15 osvojili dva boda, pa će protiv Lješkopoljaca biti pod imperativom. a svaki novi kiks Dečić bi već sada doveo u neugodnu poziciju, jer bi imao sve veći zaostatak za ekipama sa samog vrha. Mladost poslije kiksa protiv Jedinstva želi da dokaže kvalitet i u slučaju brejka može čak i da preuzme vrh. Na jugu se igraju dva derbija, a na sjeveru takođe derbi komšija.

Jedinstvo čeka Berane. Jedinstvo je krenulo po sistemu toplo-hladno, ali je pokazalo u dosadašnjim mečevima da ima ekipu za respekt i da protiv svakoga može da se nosi. Bjelopoljci su zaustavili Mladost, pokazali dobru formu i sigurno da imaju ulogu favorita protiv Berana, koji su na začelju. Beranci su poslije problema oko stadiona poraženi u Beranama od Arsenala, a zatim i nesrećeno Koma, da bi uslijedila i kazna oduzimanja tri boda, pa su Beranci sada na začelju bez bodova. Zbog toga jasno je da bi Berancima svaki ishod osim poraza značio mnogo.