Derbi Boke u Herceg Novom, Jadran veliki favorit

0
295
Foto: SAVO PRELEVIĆ /Vijesti

Novi derbi Boke “vječiti rivali” igraju danas (subota, 19.00h) u Herceg Novom, biće to okršaj u 14. kolu Regionalne A1 lige.

Jadran je obezbijedio fajnal-for, teško da može da padne na četvrto mjesto, prvo je rezervisano za Jug, pa je momcima Vladimira Gojkovića svejedno da li će na završni turnir otputovati sa druge ili treće pozicije.

Ipak, derbi je derbi, a Jadran želi da pokaže zašto je najbolji klub u Crnoj Gori.

“Favoriti smo, ali to treba da opravdamo u bazenu”, rekao je Gojković za Radio Herceg Novi.

“Želimo da zadržimo kontinuitet dobrih igara. Potrebno je da oporavimo ekipu nakon napornih utakmica u Ligi šampiona, a naš cilj je visok plasman u Regionalnoj ligi”, dodao je Gojković.

Primorac je daleko od stare slave, ali ove godine korektno “gura” u A1 ligi, na dobrom je putu da obezbijedi opstanak… Međutim, kada je derbi sa Jadranom u pitanju u Kotoru su realni.

“Protiv Jadrana nemamo čemu da se nadamo”, istakao je Damir Crepulja.

“Naš Gruzijac (golman Nikoloz Šubladze, prim. aut) nije tu, pošto je sa reprezentacijom na kvalifikacionoj utakmici.”

Naredne mečeve momci Petra Vica će iskoristiti da se spreme za trenutno važnije duele, sa rivalima sa kojima se bore za opstanak.

“Jadran je svakako favorit u ovom meču, a nakon njega imamo još jedno teško gostovanje protiv Mladosti u Zagrebu, pa želimo da se što bolje pripremimo za Primorje”, dodao je Crepulja.

Mogu li navijači Primorca gostujući teren da naprave domaćim?

“Nadam se, ali teško dok ne bude naš bazen osposobljen za rad”, zaključio je Crepulja.