Derbi bez rezultatskog značaja, igraće se za prestiž i navijače

0
297
Foto: SAVO PRELEVIĆ / Vijesti

Prvenstvo je davno riješeno, Sutjeska stiže u Podgoricu sa ogromnih 19 bodova prednosti, pa će igrači dva tima pokušati da odigraju za dušu navijača, koliko god ih bude na stadionu.

Budućnost i Sutjeska odavno nisu igrali rezultatski manje značajan meč – duel pod Goricom (18 sati, TV Arenasport) bitan je samo za prestiž, a i jedni i drugi će pokušati da odigraju za dušu navijača, koliko god ih bude na stadionu.

“Rasterećeni smo, ali ne bi trebalo da nedostaje motiva. Pokušaćemo da igramo otvoreno. Glavno pitanje smo već riješili, osigurali smo drugo mjesto i ništa nas ne sprječava da pokažemo dobar fudbal”, kaže trener Budućnosti Miodrag Džudović.

Ogromnih 19 bodova prednosti, sa kojima dolazi na stadion najvećeg rivala, Sutjeska će pokušati da potvrdi, možda i da uveća.

To je i jedina dilema pred posljednji prvenstveni meč na crnogorskoj klupskoj sceni ove sezone – da li će razlika između dva tima biti 22, 19 ili 16 bodova.

“Želja nam je da i na posljednjem meču u sezoni pokažemo dobar fudbal, da potvrdimo ono što smo radili cijele sezone“, kaže napadač Sutjeske Luka Merdović.

Derbi je siromašniji za reprezentativce – domaćima nedostaju golman Mijatović i Mirković, a gostima Bakrač i Lončar.