Đer bolji od Budućnosti i u drugom meču četvrtfinala

0
536
Foto: ZRK Buducnost

Rukometašice Budućnosti poražene su na gostovanju ekipi Đera 30-28 i završile nastup u ligi šampiona za ovu sezonu.

Đer, Rostov i Vardar spisak je ekipa koje su izborile plasman na finalni turnir Lige šampiona.

Posljednji učesnik biće poznat poslije meča između Meca i Bukurešta, a ekipa iz Rumunije u Francusku putuje sa prednošću od 13 golova.

Budućnost je samim plasmanom u četvrtfinale napravila zaista ogroman uspjeh, tako da su dueli sa moćnim Đerom koji uz Vardar slovi za jednog od glavnih favorita kada je riječ o osvajanju titule prvaka Evrope, došla kao neka vrsta nagrade.

Prevagu na tasu Đera donijeli su Anita Gorbic sa 11, Idalina Amorim sa 4, odnosno Mirea Gonzales i Mete Hansen sa po 3 gola.

U sastavu šampiona Crne Gore raspoložene za igru u napadu bile su Milena Raičević sa 9, Tatjana Brnović sa 6, Đina Jauković, Dijana Ujkić i Branka Konatar sa po 3 gola.

U duelima u kojima je pobedjnik bio unaprijed poznat, izabranice Dragana Adžića su stekle značajno iskustvo, a ujedno i vidjele šta im nedostaje da ponovo postanu ekipa, konkurentna na evropskom nivou.

Podsećanja radi, Budućnost je dva puta u istoriji bila šampiona Evrope, a prethodne dvije sezone je bila učesnik finalnog turnira, na kojima je oba puta zaustavljena u polufinalu upravo od Đera.

Četvrtfinale: Đer – Budućnost 30:28 (prvi meč 26:20), Vardar – Mitjalend 32:25 (24:23), Rostov – Ferencvaroš 32:22 (31:29). Nedelja: Mec – Bukurešt (prvi meč 21:34).