Delić prvo pojačanje Budvana

0
357

Jovan Delić novi je član Odbojkaškog kluba Budva, potvrdio nam je sportski direktor Budvana Nemanja Zenović.

Doskorašnji korektor Jedinstvo Bemaxa sa Budvom je potpisao ugovor na jednu plus jednu godinu, i formalno je prvi igrač novoformiranog budvanskog kluba (koji je osnovala gradska opština, sa 100 odsto vlasničkog udjela), koji vraća budvansku odbojku na crnogorsku scenu poslije godine pauze nakon gašenja Budvanske rivijere.

„Zadovoljni smo i Delić i mi. On je profil igrača kakav nam je trebao, dobro rješenje za poziciju korektora. Idemo dalje, brzo će uslijediti novi dolasci”, kazao je za “Vijesti” Nemanja Zenović, najavljujući ubrzo dolazak, zapravo povratak tehničara Nikole Radonića i srednjeg blokera Dalibora Lečića, kao i dolazak novog trenera, srpskog stručnjaka Vladimira Vasovića.

Delić je crnogorski reprezentativac (na posljednjem spisku se nalazi na poziciji primača, iako je posljednjih godina igrao korektora), a protekle dvije sezone je proveo u Jedinstvu, sa kojim je osvojio dvije duple krune.

Delić je ponikao u Budućnosti, ali je pažnju na sebe skrenuo u Studentskom centru, u kojem je proveo tri sezone, prije nego je otišao u srpski Đerdap, a potom Novi Sad, odakle se 2013. godine ponovo vratio u Budućnost.

Nakon sezone u Podgorici, Đelić je ponovo otišao u Đerdap, a onda u Novi Pazar, gdje je proveo sezonu 2015/2016, prije nego je stigao u Bijelo Polje.

Najbolji odbojkaš Crne Gore u 2017. godini prošao je sve mlađe crnogorske selekcije.