Delegacija COK-a održala sastanak sa predstavnicima Organizacionog komiteta Zimskih olimpijskih igara

0
255
(ZOI) „Pjongčang 2018”

Delegacija COK-a, na čelu sa šefom misije Rajkom Kosićem, 25. novembra 2017. godine održala je sastanak sa predstavnicima Organizacionog komiteta Zimskih olimpijskih igara (ZOI) „Pjongčang 2018”.

U dvočasovnom radu, pored preliminarne registracije sportista i službenih lica i definisanja sportskih disciplina, dogovoreni su detalji boravka crnogorske delegacije tokom predstojećih ZOI. Organizatori su ovom prilikom takođe predstavili procedure i programe koji će biti u primjeni tokom Igara i dali informacije značajne za pripreme našeg tima za globalno najveće takmičenje u zimskim sportovima.

XXIII ZOI „Pjongčang 2018“ biće održane od 9. do 25. februara 2018. godine u Pjongčangu, provincija Gangvon, Republika Koreja i okupiće oko 3.000 sportista iz 90 zemalja, koji će se takmičiti u 7 sportova i 15 disciplina.

Iako kvalifikacije, u zavisnosti od disciplina, traju do pred kraj januara naredne godine, očekuje se da će norme ostvariti ukupno troje crnogorskih takmičara, i to dvoje u alpskom skijanju (muško i žensko) i jedna takmičarka u disciplini cross-country.