Dejan Zlatičanin: Vjerujem da ću napasti neku od svjetskih titula!

0
2483
Foto: SUPERSPORT365

Nije donio pojas, kao u junu prošle godine, izgubio je borbu od Majkija Garsije, ali Dejan Zlatičanin se ponosno vratio u Podgoricu i ljudima koji su ga dočekali, kao I cijeloj crnogorskoj sportskoj javnosti, poručio:

Ovo je znak da moram da nastavim dalje. Svi znaju šta se dogodilo, ali sam prezentovao Crnu Goru na najvećoj mogućoj sceni. Neću se zaustaviti na ovome, vjerujem da do kraja godine mogu da dobijem šansu da napadnem neku od svjetskih titula”, rekao je Zlatičanin.

Četiri dana nakon borbe, Zlatičanin još ne može da objasni šta se dogodilo u MGM Areni, kako je dopustio da se meč onako završi.

Naravno da sam razočaran, ali mi je potpuno nejasno šta se dogodilo. To nisam bio ja. Toliko toga smo uvježbavali na treningu, bukvalno sve što bi moglo da se dogodi, a ništa od toga nisam primijenio. Bio sam kao hipnotisan. Samo sam želio da udarim što jače, a ni to nisam radio kao što znam. Bio sam usporen”, kazao je Zlatičanin.

Priznaje, međutim, da je možda i podlegao atmosferi najveće svjetske scene i sopstvenim očekivanjima.

Moguće da su me velika odgovornost i želja potpuno sputali. Ušao sam u meč prazan, a poslije postao nervozan i sve je pošlo naopako”, naglasio je Zlatičanin.

Garsija ga, kaže, nije iznenadio, znao je sa kim se bori I da je njegov rival mnogo, mnogo opasan.

“On jeste sjajan borac, ali ja sam sebe iznenadio u negativnom smislu. Garsija je velika zvijezda, buduća zvijezda ‘pound for pound’. On je vrhunski borac, ali ja sam podbacio”

Zlatičanin je u karijeri imao jedan veliki cilj – WBC titulu. Ispunio ga je, a sada razmišlja i o promjeni federacije, kako bi ponovo, relativno brzo, došao do prilike da se bori za još jedan pojas.

Najvjerovatnije će to biti IBF federacija, ali za sada je to samo priča. Vidjećemo”, kazao je Zlatičanin.

Sada mu predstoji odmor, pa povratak boksu.

I neka mu riječi rivala od koga je izgubio pojas budu stalno u glavi – jednom šampion, uvijek šampion.