Dejan Zlatičanin sa Redkačem 10. aprila

0
448

Najbolji crnogorski bokser Dejan Dinamit Zlatičanin boksovaće 10. aprila u Bruklinu eliminacioni meč za titulu prvaka svijeta. Rival Zlatičaninu, intrnacionalnom prvaku WBC verzije i drugorangiranom bokseru lake kategorije u najprestižnijoj federaciji biće trećerangirani, Ukrajinac Ivan Redkač.

Zlatičaninu je nedostatak lobija onemogućio da mu prva naredna borba bude za titulu nakon senzacionalne i sjajne pobjede nad Rikijem Barnsom u Glazgovu, ali je na Kongresu WBC u decembru utanačeno da će nakon još jedne pobjede napasti šampionski pojas koji je od decembra u vlasništvu Horhea Linaresa, Venecuelanca koji boksuje u Japanu.

“Redkač je zvijezda u usponu sa 18 pobjeda od kojih 14 nokautom. Dobro je što boskujem protiv njega a ne Amerikanca Henrija Landija, koji je šansu ispustio zbog probelma sa kilažom. Redkač voli direktni obračun i nije previše pokretljiv što meni odgovara. Nadam se pobjedi i napadu na titulu Linaresa, koji je s druge strane pokretljiv i šampion je bio u pero, pero lakoj i sada lakoj kategoirji. On je dakle, sam svjetski vrh, ali ipak, teško će mu uspjeti da ga ne pogodim u 12 rundi”, kazao je Zlatičanin.

On je u profi ringu slavio u svih 20 borbi, 13 puta nokautom.

“U treningu sam, ali još ne znam gdje ću obaviti završne pripreme. O tome će odlučiti moj menadžer Milorad-Mijo Martinović, koji se za dva dana vraća iz Rusije”, zaključio je Zlatičanin.

Vijesti