Dejan Vukićević novi trener Ventspilsa!

0
1599

Crnogorski trener Dejan Vukićević preuzeo je Ventspils, najpopularniji klub u Letoniji.

Ovo je njegov drugi inostrani angažman, ne računajući Srbiju, jer je prije tri godine vodio moldavsku Dačju.

Šampion Crne Gore sa Zetom i Mogrenom, prošlogodišnji trener Mladosti, preuzima klupu jedinog letonskog kluba koji je igrao grupnu fazu nekog evropskog takmičenja (Liga Evrope, sezona 2009/10).

Vukićević je od danas jedini crnogorski trener koji radi u jednoj od zemalja Evropske unije.

Zadovoljan sam, svakako, što sam došao u klub koji ima sjajne uslove za rad i koji u svojoj istoriji ima šest osvojenih titula. Nadam se da ćemo se i u predstojećoj sezoni zajedno radovati novoj šampionskoj tituli“, kazao je Vukićević, koji je u trenerskoj karijeri vodio još Vojvodinu i Borac iz Čačka.

Ventspils, klub iz istoimenog grada na obali baltičkog mora, pripreme za novu sezonu provešće u Španiji, što dovoljno govori o ozbiljnosti kluba.

Imaćemo dovoljno vremena, a i dobre uslove da se dobro upoznamo i spremimo za prvenstvo koje počinje u martu. Postavili smo sebi visoke ciljeve u predstojećoj sezoni u uradićemo sve da ih ispunimo“, rekao je Vukićević za “Vijesti”.

Ventspils je bio prvak Letonije 2006, 2007, 2008, 2011, 2013. i 2014. godine, i sa Vukićevićem želi da preuzme primat od Spartaksa iz Jurmale, koji je bio najbolji u dvije prethodne sezone.