Dejan Lazović: Sa Lekom i Mlađanom imamo šansu za medalju

0
1014
Foto: wpolo.me

Iza golmana Dejana Lazovića je najbolja sezona u Italiji, završio je treću u Veroni i zamalo osvojio evropski LEN trofej.

Kaže da ništa ne bi mijenjao. Od naredne sezone, u kapici najbolje treće italijanske ekipe, probaće u Evropi da napravi korak dalje.

Stigao je u Crnu Goru prije nekoliko dana, danas se priključio radu nacionalnog vaterpolo tima.

“Sve u svemu, bila je dobra sezona za klub i za mene. Nažalost, izgubili smo u finalu LEN kupa, izgubili smo i od Breše nakon peteraca i osvojili treće mjesto u šampionatu. Bili smo dobri i sa Pro Rekom, od koga smo izgubili u posljednjih deset sekundi, a za bod i to drugo mjesto”, rekao je Lazović za Arenu.

Ambijent i uslovi u kojima radi i živi naš reprezentativac su odlični.

“Verona je ozbiljan klub, organizaciono na najvećem mogućem nivou. Vode računa o svemu, lijepo je igrati u Italiji i lijepo je gledati vaterpolo utakmice. Interesovanje je uvijek veliko, zbog punih tribina ljepše je igrati.”

Strancu je, po običaju, teže nego domaćim igračima. Posebno u Italiji, gdje je žestoka konkurencija. Lazović nije imao problema sa adaptacijom. Kvalitet je brzo isplivao, u Veroni su prepoznali sve ono što je sa gola bilo potrebno klubu.

“Iskreno, u početku nijesam mogao pretpostaviti da ću ostati dugo u Veroni. Na sreću, sve se poklopilo kako treba. Sada ne znam da li ću nešto da mijenjam od naredne godine. Možda se vratim kući, vidjeću. Ali, ono u što sam siguran je da se u Veroni osjećam odlično. Sve je onako kako treba.”

Umoran je od duge sezone.

“Prošle sedmice sa Veronom odigrao sam najvažnije utakmice. U tri dana čak dvije, nije lako, ali idem dalje. Opet krećem u proces treninga. Igraćemo dosta utakmica, što je dobro zbog Evropskog prvenstva. Sada ne znam u kakvom ćemo sastavu putovati na završni turnir Svjetske lige, ne znamo ni sa kakvim će snagama ostale ekipe, ali ćemo, vjerovatno, sa jačim timom na Mediteranske igre. To što nas čeka u Taragoni je posljednja i najznačajnija provjera. Na nama je da probamo da nešto napravimo, a sa Lekom i Mlađanom imamo prostora za napredak i šansu da se borimo za medalju.”

Naš vaterpolo tim na posljednja dva velika takmičenja nije osvojio medalju. Dodatni motiv pred Barselonu…

“Došlo je do smjene generacije, neki igrači su otišli, došli mlađi, treba im dati prostora, a medalju nije lako osvojiti. Neke stvari mogu da prevagnu. Eto, Španci i Grci imaju gro reprezentativaca koji nastupaju za Olimpijakos, posljednje tri godine igra polufinala Evrolige, i za Barselonetu. To su neke stvari koje bi mogle da budu prevaga, što nije slučaj kod nas. Dolazimo iz raznih klubova. Srbija, Hrvatka, Mađarska i Italija su skoro nedodirljive. Posljednjih godina igraju finala. Italija, istina, pravi te neke malo čudne poteze. Dovodi strance. Španac Molina će od ove godine nastupati za Italiju, kao i Francuz. Imaju fantastičnu ekipu, kako će to da se uklopi, vidjećemo, ali po imenima su moćni. I Španija je dobra. Zbog toga će i nama biti teže. Treba sačekati i vidjeti u kakvim će sastavima putovati na EP.”