Definitivno: Otpali Bjelica, Popović i Dašić

0
392

Bliži se početak Eurobasketa, 31. avgusta počinje borba najboljih evropskih košarkaških selekcija, a naša reprezentacija je definitivno ostala bez tri igrača koja su konkurisali za takmičenje.

Zvanično je selektor Crne Gore Bogdan Tanjević zbog povreda neće moći da računa na beka Budućnosti Petra Popovića, centra Crvene zvezde Milka Bjelicu i krilnog centra Vladimira Dašića.

 Sjajni Popović je još u posljednjem meču finalne serije crnogorskog plejofa protiv Mornara slomio kost u stopalu, bio je u trenažnom ritmu, ali ne dovoljno jakom da bi uspio da konkuriše za Evropsko prvenstvo.

Dašić je igrajući za kiparski AEK doživio povredu koljena, a za iskusnog Bjelicu je od ranije bilo poznato da vjerovatno neće biti među putnicima za Eurobasket. Iskusni košarkaš Crvene zvezde ima nekoliko lakših povreda, a obzirom da je konkurencija pod obručem paklena, Tanjević je rekao da Bjelica nema potrebe da rizikuje veći problem od trenutnog kojeg ima…

”Popović, Bjelica i Dašić i pored silne želje i volje neće moći da nam pomognu na Evropskom prvenstvu. Svaki dan pauze je ogroman i to jednostavno sada ne možemo da istrpimo i sačekamo. Na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta mi trebaju potpuno spremni momci. Momci koji su spremni stići, uteći i na strašnom mjestu postojati”, rekao je selektor Tanjević za Sport-klub.