De Paula vjerna Budućnosti do 2021. godine

0
459
Foto - ŽRK Budućnost / Dejan Starčević

Španska golmanka Darli Zokebi De Paula produžila je ugovor sa Ženskim rukometnim klubom Budućnost – potpisom na novi ugovor, 35-godišnja čuvarka mreže obavezala se na vjernost dvostrukom šampionu Evrope do 2021. godine.

Zokebi de Paula u Budućnost je stigla u junu 2016. iz francuskog Flori Loarea, a u prošloj i ovoj sezoni potvrdila je da spada u red najboljih evropskih golmanki. Sjajnim odbranama pobrala je sve simpatije podgoričke publike i rukometne javnosti, pa je nastavak saradnje logičan epilog njenih izdanja na golu najtrofejnijeg crnogorskog kluba.

U narednoj sezoni, španska reprezentativka rođena u brazilskom gradu Ponte Nova, činiće tandem sa crnogorskom golmankom Marinom Rajčić koja se vraća u Budućnost iz francuskog Meca, a uz njih će potrebno iskustvo sticati i 18-godišnja Anastasija Babović.

 

Zokebi de Paula rođena je 25. avgusta 1982. godine u Ponte Novi, a prije Budućnosti nastupala je za špansku Bera Beru, te francuske klubove Avr i Flori Loare, čiji dres je nosila od 2013. do 2016. godine.

Standardna je na spisku španske reprezentacije sa kojom je na posljednjem velikom takmičenju – Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj u decembru prošle godine, eliminisana od selekcije Norveške.