Darko Nikač: Vidjeće se rezultati ozbiljnog i profesionalnog rada

0
315
Foto: FK Budućnost

Novi kapiten Budućnosti, odlaskom Momčila Raspopovića na pozajmicu u Rijeku, biće napadač Darko Nikač.

Podgoričanin i dijete Budućnosti, momak koji je utkao sebe u svaki trofej koji je Budućnost osvojila od sticanja nezavisnosti, za zvanični sajt govorio je o stanju ekipe, atmosferi, planovima…

Velika je čast biti kapiten Budućnosti. Nije mi prvi put da budem kapiten, kod trenera Nenada Vukčevića sam takođe nosio traku. Biti kapiten je velika odgovornost, treba biti primjer na terenu i van njega i učiniću sve od sebe da opravdam povjerenje koje su mi dali saigrači i trener Vermezović, kaže Nikač za zvanični sajt kluba.

Darko se nada da će na kraju ove takmičarske sezone kao kapiten podići makar jedan pehar. Ne brine ga neefikasnost ekipe na pripremama.

Glavni smo favoriti u Kupu, to ne treba kriti i to svi znaju. Žao mi je što smo dozvolili ekipi Sutjeske da u prvenstvu toliko odmakne, ali „prosuli“ smo dosta bodova na strani i oni su to na pravi način iskoristili. Pobijedili smo ih dva puta u mjesec dana u okviru prvenstva i Kupa, nastojaćemo da uspostavimo svoju igru u nastavku šampionata i vidjećemo kakav će ishod biti na kraju. U Antaliji imamo jake provjere, nije lako postići gol protiv ovako jakih protivnika i ne brine me trenutna neefikasnost. U fazi smo priprema kada se radi naporno, vjerujem da ćemo vremenom dobiti svježinu a onda će i golovi dolaziti mnogo lakše.

Saigrači su na svojevrsnim izborima pred odlazak u Antaliju odlučili – Nikač kapiten, prvi zamjenik Petar Grbić, drugi zamjenik Milan Mijatović. Šef Vladimir Vermezović ostavio je trojici fudbalera da se dogovore, a Grbić i Mijatović nisu imali dilemu i Darko je pred put promovisan u „prvog među jednakima“.

Sviđa mi se ovaj način rada, šef je unio dosta novih stvari i podigao ekipu na viši nivo. Disciplina je na visokom nivou, na treninzima se radi dosta jako i kvalitetno i uvjeren sam da će se vrlo brzo vidjeti rezultati ozbiljnog i profesionalnog rada. Glavni adut nam je odlična atmosfera u ekipi, mogu slobodno i iskreno reći da nikad nije bolja. Mlađi igrači poštuju starije, s druge strane mi koji smo stariji ne zloupotrebljavamo to već im pomažemo u svakom smislu. Ko god da je od nas trojice izabran za kapitena, ne bi bilo nezasluženo.

Pristalice Budućnosti pamte događaj iz sezone 2015/16 kada je pred utakmicu sa Rudarom Darko Nikač dobio mononukleozu. Iako su doktori savjetovali strogo mirovanje, Darko je potpisao da igra na sopstvenu odgovornost i sa golom i asistencijom bio igrač utakmice.

Opet bih isto uradio! Bio je to veoma bitan meč za nas i morao sam da igram, iako sam nakon toga završio u bolnici na infektivnom odjeljenju. Volim ovaj klub i uradio bih sve za njega, nisam ni tad tome pridavao neku važnost već smatram da sam uradio normalnu stvar za svoj klub.

Upravo te sezone organizaciono stanje u klubu nije bilo na zavidnom nivou, a dvije godine kasnije stvari su potpuno drugačije. Svjestan je toga i Darko Nikač.

– Generalno stanje u klubu je na vrhunskom nivou. O primanjima i redovnosti više ne razmišljamo, naše je samo da treniramo i igramo, uprava stoji iza nas u svim segmentima i ulaže i u nas i u infrastrukturu. Učinićemo sve da rezultatima opravdamo njihov trud, a posebno očekivanja naših pristalica.