Danka Kovinić na korak od Vimbldona

0
622

Danka Kovinić se plasirala u treće kolo kvalifikacija za Vimbldon i sada je samo pobjeda dijeli od plasmana na drugi uzastopni gren slem u karijeri.

Najbolja crnogorska teniserka u drugom kolu kvalifikacija pobijedila je domaću teniserku Vebli Smit 2:1 u setovima. U prvom setu Danka je bila dominantna lako je stigla do 6:1. Ipak u drugom se setu situacija promijenila Kovinićeva u prvom gejmu nije iskoristila brejk loptu i nije nijednom više priprijetila da može Smitovoj da oduzme servis, sa druge strane Britanka je u četvrtom gejmu napravila brejk i tu je prednost sačuvala do kraja i sa 6:3 izjednačila je na 1:1 u setovima.

Presudni momenat meča bio je prvi gejm trećeg seta. Danka je spasila dvije vezane brejk lopte povela je 1:0 i nakon toga je osvojila još pet od narednih šest gejmova pa je sa 6:1 dobila treći set i plasirala se u posljednje kolo kvalifikacija.

Danku tamo čeka pobjednica meča Curenko – Morita. Curenkova je dobila prvi set u taj brejku, a u dva međusobna duela pobijedila je Danku u tri seta. Oba puta igrale su na šljaci.