Danilović i Pasković organizuju prvi vaterpolo kamp u Crnoj Gori

0
863

Crnogorski vaterpolisti Damjan Danilović i Vjekoslav Pasković organizovaće iduće godine u Tivtu, kako kažu, prvi put u Crnoj Gori “Montenegro Water Polo Camp”.

Kako navode organizatori, kamp će biti realizovan u Tivtu, kroz četiri smjene, od 15. juna do 26. avgusta 2018. godine, za djevojčice i dječake uzrasta od 9 do 15 godina.

Kroz MWPC učićemo djecu pravim sportskim vrijednostima. Treninzi, utakmice, edukacija, druženje biće samo jedna stepenica mladog sportiste ka tome da postane šampion”, kazao je Damjan Danilović.

Kako se navodi, u program kampa uključen je rad kako sa domaćim tako i sa svjetski renomiranim trenerima. Pored treninga i tehničko-taktičkih elemenata, najavljuju Danilović i Pasković, “kamp daje mogućnost sportske edukacije na teme sportske medicine, ishrane sportista kao i sportske psihologije”.

Učesnici kampa imaće priliku da upoznaju, treniraju i druže se sa sadašnjim i bivšim zlatnim crnogorskim ajkulama“, piše u saopšrtenju.

Srećan sam što imamo priliku da svoje dosadašnje iskustvo kroz MWPC kamp podijelimo sa mlađim generacijama, te ujedno i da nastavimo da gajimo tradiciju vaterpola u Crnoj Gori“, dodao je Vjekoslav Pasković.

Organizatori navode da će “Montenegro Water Polo Camp” svojim radom i strategijom promovisati sport i vaterpolo u Crnoj Gori, te samim tim biti inspiracija i podstrek novim generacijama da jednog dana postanu šampioni.