Danilo Pantić izgubio preokretom u meču za bronzu

0
311
Foto: Zoran Đurić

Crnogorski džudista Danilo Pantić nije uspio da našoj reprezentaciji donese jedinu medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Podgorici. Nakon preokreta u meču za bronzu od Pantića je bio bolji Rus Nijaz Iljasov u kategoriji do 100 kilograma.

Pantić je odlično ušao u borbu, vrlo brzo je sjajnim zahvatom zaslužio vazari, ali je i pri toj akciji bilo vidno da je Rus vrhunski borac jer je podmetnuvši rame izbjegao ipon.

Pantić je jako blizu novom poenu bio u još par navrata, ali je Iljasov uspijevao da sa se izvuče a onda iz kontre da baci Pantića na vazari i gušenjem dobije borbu na 45 sekundi prije predviđenih pet minuta

Pantić je na startu bio slobodan, u drugom kolu pobijedio je Italijana Davida Pocija, dok je u meču za polufinale izgubio od Austrijanca Davida Fara.

U repesažu slavio je protiv Austrijanca Laourina Belera i izborio meč za medalju.

Finalni program počeće u 15, dok se borba Pantića očekuje oko 16 sati.

Pantić je septembra 2015. godine osvojio titulu prvaka na juniorskom prvenstvu Evrope u austrijskom Obervartu.

Ostali crnogorski predstavnici današnji nastup završili su bez medalje.

U kategoriji do 90 kilograma Lazar Ćupić poražen je od Estonca Kristofera Klena Kaljulaida, Petar Vlahović (do 100) izgubio je od Švajcarca Ota Imale, dok je od Slobodana Vukića u kategoriji preko 100 kilograma bolji bio Litvanac Ignas Mecajus.

U ženskoj konkurenciji Hana Kriještorac (do 78) poražena je od Urške Torkar iz Slovenije, Kristina Milić (do 78) od Aleksandre Gimaletdinove iz Rusije, dok je Jovana Nikić (preko 78) izgubila od Njemice Rene Liht.