Danijel Furtula osvojio drugo mjesto u Splitu!

0
916

Nekoliko dana nakon prvog mjesta u slovenačkom Celju, crnogorski atletičar Danijel Furtula je imao uspješan nastup i na međunarodnom mitingu u Splitu.

Kako je saopšteno iz Atletskog saveza Crne Gore, Furtula je osvojio drugo mjesto u bacanju diska sa rezultatom 63,28 metara, što je 22cm slabije od norme za Evropsko prvenstvo u Berlinu, što ohrabruje nakon dvogodišnje pauze zbog povrede leđa.

Danijel Furtula je svih šest hitaca bacio preko 61 metar, a najbolji rezultat ostvario je u drugoj seriji.

Prvo mjesto osvojio je hrvatski reprezentativac Martin Marić (63,85m), dok je treći bio Kanađanin Džordan Jang (57,40m).

“Zaista sam prezadovoljan brzinom kako sam se vratio za kratki period rada sa trenerom Edisom Elaksovićem radeći zajedno sa Sandrom Perković. Sve se odvija  kako je zamislio i planirao trener Edis, jer ništa ne žurimo, glavni ciljevi su nam naredne godine kada želim da ispunim normu za Olimpijske igre u Tokiju i naravno tamo ostvarim najbolji rezultat. Posebno još jednom želim da se zahvalim ASCG na čelu sa predsjednikom Miloradom Vuletićem koji mi je obezbijedio maksimalne uslove da se pripremam u Hrvatskoj po svjetskim standardima u kampu sa Sandrom Perković“, istakao je Furtula koji nakon Splita produžava u Staru Zagoru, gdje će 20. jula nastupiti u disciplini bacanje diska na Prvenstvu Balkana, poslije tri godine pauze na ovom takmičenju.

Zbog povrede, Furtula nije nastupao protekle dvije godine, od Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, njegovih drugih, nakon nastupa u Londonu 2012. godine.

Na Evropskom juniorskom prvenstvu 2011. godine u Talinu osvojio je srebro (63,54m), samo godinu kasnije na Evropskom kupu (do 23 godine) u Baru osvojio je zlato (60,24m).

Furtula je tokom 2013. osvojio čak tri zlata – postao je šampion na Evropskom kupu (do 23 godine) sa 62,10, kao i na Igrama malim zemalja Evrope (62,83m), gdje je bio zlatni i u kugli (18,43).

Iste godine je osvojio bronzu na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu (61,41) i na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore (61,61) u finskom Tampereu…