Damir Matanović u Kini

0
552

Još jedan crnogorski vaterpolo trener odlazi u inostranstvo- Damir Matanović potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Univerzitetom Sečuan.

Mladi stručnjak (29), ipak, prije priče o odlasku u Kinu pominje nekorektan odnos Primorca u kojem je do obe sezone bio pomoćni trener.

“Ispalo je ružno. Pet godina sam bio u Primorcu, dvije kao trener juniora i prvog tima Vala, a tri sezone kao pomoćni trener. Na kraju sam ostao bez posla, iako mi to niko nije saopštio ni pismeno, ni usmeno. Po ugovoru su bili u obavezi da mi do 31. maja 2014. kažu kakav mi je status. A evo još čekam odgovor”, razočaran je Matanović.

Damir Matanović smatra da nije dobio pravu šansu.

“Dijete sam Primorca i Kotora i nijesam ovo zaslužio. Još tragam za odgovorom. Iako mi je 29 godina, imam deset godina iskustva, od čega dvije godine rada u SAD, što nije mala stvar. Vratio sam se da bih dobio šansu koju sam apsolutno zaslužio. Cijelu generaciju iz Vala sam ‘ubacio’ u prvi tim Primorca, a niko od njih nije ostao u klubu.

Matanović ističe da je prezadovoljan ponuđenim uslovima u Kini.

“Imaju osam izjednačenih ekipa u ligi koja počinje krajem aprila. Pokušavaju da dovođenjem nekoliko stranih stručnjaka u narednih osam godina naprave iskorak u muškom i ženskom vaterpolu. Rijetko ko ima priliku da ode tamo i pokušaću da napravim dobar rezultat”, poručio je Damir Matanović.

 

 

 

 

 

Arena