Dabanović sudi Bate – Čelzi

0
264

Sudijski komitet Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) delegirao je crnogorski sudijski tim za dijeljenje pravde na utakmici četvrtog kola grupne faze UEFA Evropa lige između bjeloruskog BATE Borisova i engleskog velikana Čelzija.

Naš sudijski tim na utakmici u Borisovu predvodiće Nikola Dabanović, kojem će pomagati Milutin Đukić i Veselin Radunović. Četvrti sudija utakmice biće Vladan Todorović, dok će dodatne pomoćne sudije na duelu BATE – Čelzi biti Miloš Bošković i Predrag Radovanović.

Učinak našeg sudijskog tima u Bjelorusiji ocjenjivaće Martin Ingvarson, posmatrač suđenja sa Islanda, dok će delegat utakmice biti Bakar Jordanija iz Gruzije.

Dabanoviću je ovo četvrta utakmica u UEFA klupskim takmičenjima ove sezone – sudio je duel kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona između Kluža i Malmea, baraž za plasman u UEFA Evropa ligu između Laska iz Linca i Bešiktaša i utakmicu grupne faze ovog takmičenja između Zorje i Sportinka. Naš sudija je, takođe, dijelio pravdu na utakmici drugog kola UEFA Lige nacija između Malte i Azerbejdžana.