Cvijić: Igraćemo kao da je bilo neriješeno

0
1407
Fotografija: Dejan Starcevic - ZRKB

Budućnost će i u revanšu sa Larvikom dati maksimum i igrati kao da je prvi duel u Podgorici završen neriješeno, kazala je pivot podgoričkog tima Dragana Cvijić. Budućnost i Larvik odigraće u subotu revanš meč četvrtfinala Lige evropskih šampiona.

Cvijić je kazala da Budućnost u Larvik nije doputovala turistički, već da odigra dobar meč i pokuša da slavi i u revanšu.

„Imamo veliku prednost, ali malo je utakmica do finalnog turnira i gostovanje Larviku poslužiće nam za što bolju pripremu. Utakmicu shvatamo ozbiljno, kao da je bilo neriješeno u Podgorici. Treba da izađemo na teren i da pokažemo da rezultat prvog meča nije bio slučajan“, rekla je Cvijić nakon slijetanja na aerodromu u Sandefjordu.

Pivot crnogorskog prvaka kazala je da je prvi duel u Podgorici odlučila odbrana Budućnosti.

Odbrana je bila na visokom nivou. Nijesmo dozvolili Larviku da igra kao protiv Đera i Bukurešta, da se vraća u meč poslije zaostatka od sedam golova. Znali smo, da i kada smo vodili sa deset razlike, moramo igrati jako, jer je Larvik ekipa koja protiv svakog može da se vrati u igru. Ima iskustvo i kvalitet, igračice Larvika imaju puno odigranih velikih utakmica i one se uvijek moraju shvatiti ozbiljno“, kazala je Cvijić.

Ona smatra da u igri Budućnosti još ima prostora za napredak i da će duel sa Larvikom iskoristiti za to.

Cvijić je naglasila da se ne opterećuje potencijalnim rivalima u polufinalu.

Pratila sam rezultate četvrtfinalnih duela, ali se nijesam mnogo bavila potencijalnim rivalima na finalnom turniru. Ko god bude došao u polufinalu dobro je došao. Mi ćemo igrati svoju igru i boriti se za trofej“, kazala je Cvijić.

Lijevo krilo Biljana Novović, kazala je da Budućnost želi da i revanš odigra najbolje što može i iskoristi ga za uigravanje.

„Želimo da odigramo dobar meč. Imamo veliku razliku, ali o njoj ne razmišljamo. Nemamo mnogo utakmica do finalnog turnira i probaćemo da je odigramo najbolje što znamo. Da gostovanje Larviku iskoristimo da se što bolje uigramo za finalni turnr“, kazala je Novović.

U Larvik, osim Milene Raičević i Đurđine Malović, nije doputovala ni Ivona Pavićević, umjesto koje je u tim uvrštena Anastasija Babović.

Budućnost i Larvik odigraće u subotu 15. međusobni duel.

Crnogorski prvak dobio je šest, Larvik je slavio sedam puta, dok je jedan meč završen neriješeno.

Bili su akteri velikog finala 2015. godine, u kojem je crnogorski prvak slavio 26:22 (14:8)

Pamtiće se i polufinale 2012. godine, u kojem je Budućnost dobila oba meča (23:13 i 22:20) i izborila prvo finale Lige šampiona.

Godinu ranije Larvik je na putu ka jedinoj tituli prvaka Evrope u polufinalu eliinisala Budućnost, dobivši oba meča (27:24 i 25:20).

Bio je finalista i dvije godine kasnije (2013), ali je u dvomeču poražen od Đera.

Larvik, koji je prošle godine zaustavljen u četvrtfinalu porazom od Vardara, u Podgorici je doživio jedan od najtežih poraza u klupskoj istoriji na međunarodnoj sceni.

Subotnji duel u Larviku počeće u 17sati.