Crrnogorska atletika na EP u Berlinu sa četiri reprezentativca

0
971

Crnogorsku atletiku će na Evrospkom prvenstvu u Berlinu predstavljaće četiri reprezentativca – po dva u muškoj i konkurenciji žena.

Najveća atletska smotra Starog kontiennta u Berlinu održaće se od 6. do 12. avgusta, a norme su ispunili Marija Vuković u skoku uvis i Kristina Rakočević u bacanju diska, Tomaš Đurović u bacanju kugle, dok su desetobojcu Darku Pešiću falila četiri boda i u Berlinu će nastupiti na osnovu pozivnice Evropske atletske asocijacije.

Slađana Perunović je zbog povrede odustala od maratona, a Danijelu Furtuli je za normu nedostajalo 28 centimetara u bacanju diska.

Sa crnogorskim atletičarima u Berlinu će biti treneri Vlado Petrović, Kevin Rutare i Ivica Jakeljić.

Đurović startuje u kvailfikacijama već prvog dana EP,  6. avgusta u popodnevnim satima, a finale u kugli je 7. avgusta u  20,33 sata.

Rakočević u kvalifikacijama nastupa 9. avgusta u prijepodnevnom programu, a finale diska je 11.avgusta u 20,25 časova.

U kvalifikacijama skoka uvis Vuković nastupa 8. avgusta u 18,25 časova ,dok je finale 10. avgusta u 19,20 sati.

Pešić takmičenje u desetoboju počinje 7.avgusta u 10,30 časova , a završava 8. avgusta u 21,35 časova posljednjom disciplinom, trka na 1.500 metara.

Na ovogodišnjem EP u Berlinu učestvovaće 1.572 sportista iz 49 zemalja – 828 atletičara i 744 atletičarki.

Atletski reprezentativac Crne Gore u desetoboju  Dragan Pešić predstavljaće ASCG u Berlinu na forumu Evropskih mladih lidera. Dosadašnji forumi održani su Geteborgu 2006. Barseloni 2010. Helsinkiju 2012. Cirihu 2014. i Amsterdamu 2016.

“Ti forumi su nastavak edukacije mladih – budućih lidera u atletskom sportu, koji su studije završili u inostranstvu ili se školuju na prestižnim svjetskim univerzitetima. Forum predviđa uključivanje i animiranje što većeg broja mladih ljudi u atletski sport. Prorogram se fokusira na stavovima učesnika, idejama za razvoj sporta, posebno atletike kroz razne projekte u svojim lokalnim zajednicama, kao i aktivnu međunarodnu zajednicu mladih lidera, koji će u budućnosti moći da kao međunarodni lideri, uz svoje ideje doprinesu razvoju atletike u svojim zemljama. Forumu će prisustvovati poznata imena iz evropske atletike, koji su svojim dosadašnjim rezultatima podigli ugled ovog sporta u Evropi. Učesnici ovog Foruma će pored edukacionog i stručnog dijela, imati priliku da uživo posmatraju Evropsko prvenstvo za seniore u Berlinu, kao i da posjete razne znamenitosti grada domaćima ovogodišnjeg Evropskog šampionata“, navodi se u saopštenju ASCG   .