Crnu Goru će na Evropskom prvenstvu u karateu predstavljati 11 boraca

0
290
Foto: Karate Savez Crne Gore

Selektori karate reprezentacije Crne Gore u borbama, Žarko Raković i Slobodan Vlahović, te Jugoslav Bukilić u katama, objavili su spisak takmičara za završne pripreme i učešće na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu.

Crna Gora će na šampionatu, od 10. do 13. maja, imati 11 predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji i četiri tima, po dva u borbama i katama.

Navodi se da će pripreme do nedjelje biti odrađene u nikšićkom sportskom centru Trim.

Selektor ženske selekcije, Žarko Raković na pripreme pozvao je Marinu Raković, Anu Drašković, Draganu Konjević, Jelenu Maksimović i Kseniju Rajović. 

Vržilac dužnosti selektora muške ekipe, Slobodan Vlahović računa na Marija Hodžića, Nenada Dulovića, Stefana Gojčevića, Vuka Popovića, Nikolu Malovića, Predraga Smolovića, Almira Cecunjanina i Luku Ivanovića. 

Odlukom selektora u katama u Nikšiću pripremaće se Mijat Vojvodić, Srđan Vuković, Vladimir Mijač, Biserka Radulović, Jovana Marić i Mia Roganović.

Saopšteno je da će na EP u borbama pojedinačno nastupiti Nenad Dulović (do 60), Mario Hodžić (do 67), Stefan Gojčević (do 75), Nikola Malović (do 84) i Almir Cecunanin (preko 84).

Ekipa će nastupiti u sastavu Cecunjanin, Ivanović, Smolović, Popović, Malović, Hodžić i Dulović.

U ženskoj konkurenciji pojedinačno takmičiće se Ana Drašković (do 55), Jelena Maksimović (do 61), Raković (do 68) i Dragana Konjević (preko 68).

Ženski tim činiće Raković, Maksimović, Konjević i Rajović.

U katama pojedinačno nastupiće Mijač i Radulović.

Muški tim činiće Mijač, Vojvodić i Vuković, a ženski Radulović, Marić i Roganović.

Predsjednik Karate saveza, Vladimir Joković kazao je da je šampionat u Novom Sadu najzanačajnije takmičenje u prvoj polovini godine.

“Imaćemo predstavnike u svim kategorijama, pojedinačno i ekipno. Imajući u vidu rezutate prethodnih sezona, kao i rezultate mlađih takmičara, očekujemo da se i iz Novog Sada vratimo sa nekom od medalja. Takmičari su dobro radili spremni su i vjerujem u njih”, kazao je Joković