Crnogorskim karatistima šest medalja

0
346
Foto: Karate Savez Crne Gore

Karate reprezentacija Crne Gore posljednji, treći takmičarski dan Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u Igalu završila je sa šest medalja – dvije zlatne, jednom srebrnom i tri bronzane.

Zlatna odličja osvojili su muški tim u borbama mlađih seniora i ženski kata tim mlađih seniorki, dok je srebro pripalo ženskom kadetsko-juniorskom kata timu.

Bronzani su bili muški kadetsko-juniorski kata tim, muški juniorski i ženski tim u borbama mlađih seniorki.

Ekipa, u sastavu Nenad Dulović, Luka Ivanović, Adnan Kući, Nikola Malović, Vuk Popović, Predrag Smolović i Lazar Sudžum, pobijedila je u finalnom meču Albaniju 16:4.

Na putu do finala eliminisala je Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Srbiju.

“Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom, posebno on dobija na težini kada se uzme u obzir da smo drugi put uzastopno osvojili zlatnu medalju. Bili smo oslabljeni, nastupili smo bez Marija Hodžića, ali smo ozbiljno odradili i zasluženo dominirali”, kazao je Popović.

Ženski kata tim, u sastavu Jovana Marić, Mia Roganović i Tamara Radunović, u finalu pobijedio je Bosnu i Hercegovinu 5:0.

Zadovoljne smo postignutim rezultatom. To je kruna našeg velikog rada, truda i odricanja. Ujedno bi se i zahvalile treneru Neli Tatar i nadamo se da ćemo zajedničkim radom ostvariti još bolje rezulatate”, kazala je Roganović.

Ženski kadetsko-juniorski kata tim u finalu poražen je od Turske 5:0.

Ekipa je u Igalu nastupila u sastavu Aleksandra Mijović, Mila Mraković i Hana Šendelj.

Bronzani su bili muški kadetsko-juniorski kata tim u sastavu Kenan Nikočević, Arijan Kočan i Uroš Čepić, muški juniorski tim u borbama, koji su činili Bojan Bošković, Damir Čolović, Božo Đukanović, Balša Miličković, Ilija Radonjić, Branko Skrobanović i Ivan Žižić i ženski tim u borbama mlađih seniorki u sastavu Vasilisa Bujić, Ksenija Miličković, Ksenija Rajović i Ivana Ranđelović.

Crna Gora je nastup na šampionatu završila sa 17 medalja – po pet zlatnih i srebrnih i sedam bronzanih.

Zlatne medalje osvojili su juče junior Bojan Bošković, mlađi seniori Nenad Dulović i Luka Ivanović.

Srebrni su bili mlađi seniori Nikola Malović i Ksenija Rajović u borbama, Vladimir Mijač u katama katama i juniorka Andrea Dragojević u borbama.

Bronzana odličja pripala su kadetu Albertu Rudoviću i mlađim seniorima Predragu Smoloviću i Adnanu Kućiju i Jovani Marić u katama.

Crnogorska reprezentacija u generalbom plasmanu završila je na petomm jestu, iza Turske (10 zlatnih, dvije srebrne i osam bronzanih), Makedonije (9 z, 9s i 12 b), Srbije (9z,7s,19b) i BIH (5z,9s i 14b).