Crnogorskim karatistima još tri medalje

0
295
Foto: Karate savez Crne Gore

Školska karate reprezentacija Crne Gore drugi takmičarski dan Balkanskih školskih igara u Novom Sadu završila je sa tri medalje – po jednom zlatnom, srebrnom i bronzanom.

Zlatnu medalju osvojio je Luka Popović u katama, u konkurenciji dječaka rođenih 2005. i 2006. godine.

Karatista podgoričke Budućnosti u finalnom meču pobijedio je člana Budve, Lazara Sekulića 5:0.

Crnogorsko pobjedničko postolje upotpunio je David Dubak, koji je u meču za treće mjesto pobijedio Nemanju Mićića iz Srbije 3:2.

To je četvrta crnogorska medalja u Novom Sadu, nakon što je juče srebrna bila Helena Popović.

Do finala Luka Popović došao je pobjedama protiv Martina Vasileva iz Bugarske 4:1, domaćih takmičara Stefana Sojkovića 5:0 i Petra Anđelića 5:0 i reprezentativnog i klupskog druga Davida Dubaka 3:2.

“To mi je četvrta medalja sa Balkanskih takmičenja, a srećan sam što sam osvojio prvu zlatnu. Rad i trud se isplatio. Hvala trenerima koji su bili uz mene”, rekao je Popović.

Sekulić je eliminisao Pavla Kneževića iz Srbije 5:0, Faruka Kadrića iz Bosne i Hercegovine (BIH) 3:2, Georgija Matuskija iz Bugarske 3:2 i u polufinalu Nemanju Mićića iz Srbije, koji je u trećem kolu pobijedio crnogorskog takmičara Aleksu Jokića.

Dubak je bio slobodan na startu, u drugom kolu pobijedio Dženana Rahmanovića iz BIH 5:0, a u trećem Uroša Milašinovića iz Srbije 3:2.

Uslijedio je poraz od Popovića u polufinalu, ali je u repesažu bio uspješan i pobjedama protiv Martina Vasileva iz Bugarske 5:0 i Mićiča došao do medalje.

Uspješan nastup imali su i Nikola Stanišić (2009/2010), Nikša Zejak i Vuk Lazarević (2007/2008), koji su nastup završili u repesažu.

U drugom kolu eliminisani su Luka Šćepanović(2003/2004), Uroš Stevović (2009/2010) i Dušan Mijović (2007/2008), a u trećem Saša Petrić(2007/2008) i Aleksa Jokić(2005/2006).

Selektor Nela Tatar pohvalila je nastup dječaka, navodeći da su u veoma jakoj konkurenciji potvrdili kvalitet.

Iako je Balkansko školsko takmičenje, nije bilo slabijeg kvaliteta, jer su učestvovali skoro svi takmičari sa Balkanskog prvenstva koje održano u maju ove godine. Zadovoljna sam nastupom svih takmičara, koji su ipak i pored odličnih nastupa gubili 3:2 u nekim mečevima, možda i nepravedno, jer nije bio ravnopravan raspored sudija na borilištima”, kazala je Tatar agenciji MINA.

U stručnom štabu bila je i Biserka Radulović.

Crnogorska reprezentacija u Novom Sadu nastupala je samo u konkurenciji kata.

Balkanske školske igre okupile su 428 dječaka i djevojčica iz devet država.