Crnogorski teniseri na Evropskom prvenstvu za juniore

0
316

Crnogorski reprezentativci Emil Dapčević, Divna Ratković, Milo Gazivoda i Danilo Raičević igraće danas svoje prve mečeve na Evropskom prvenstvu za tenisere.

U Mostu (Češka) će na prvenstvu do 14 godina nastupiti Emil Dapčević. On će se u prvom kolu sastati sa reprezentativcem Poljske Fridrihom Vasutinskim 138. igračem Evrope. Ukoliko zabilježi pobjedu u drugom kolu protivnik će mu biti 13. nosilac, Njemac Mark Majdandžić, 77. na rang listi.

U Moskvi će na prvenstvu do 16 godina nastupiti tri naša reprezentativca. U ženskoj konkurenciji Divna Ratković, koja je 95. na rang listi je slobodna u prvom kolu, a njena protivnica u drugom kolu biće Marija Georgijadu iz Grčke, 278. na rang listi. U slučaju pobjede u šesnaestini finala Ratković će igrati sa boljom iz duela Soboleva (UKR) – Bojden (NED). Bojden je dvanaesta nositeljka i 31. igračica Evrope.

U muškoj konkurenciji Raičević i Gazivoda su slobodni u prvim kolima. Raičević, koji je 85. na rang listi u drugom kolu igra protiv Finca Erika Bigsa, dok će Gazivoda kao 35. igrač Evrope igrati sa Slovakom Alfredom Almasije.

Gazivoda i Raičević će nastupiti i u dublu, gdje će se za prolaz u osminu finala boriti protiv para iz Rumunije Kazau/Konstantin.

Ekipu u Moskvi vodi selektor Srđan Milunović a u Mostu Mujo Dapčević.