CRNOGORSKI KOŠARKAŠI NA IGRAMA MALIH ZEMALJA

0
733
Foto: KSCG

Za crnogorske košarkaške selekcije ljeto 2017. biće uzbudljivije, ali i značajnije nego ikad.

Crna Gora će se u punom košarkaškom kapacitetu predstaviti Evropi – sve mlađe muške selekcije igraće u najjačem rangu, a najbolji košarkaši i košarkašice nastupiće na Eurobasketu.

Prva će na teren, međutim, kombinovana selekcija, koja će nastupiti na Igrama malih zemalja u San Marinu, od 28. maja do 3. juna.

U slabijoj konkurenciji, u kojoj je samo Island potencijalna opasnost, zlatna medalja se podrazumijeva…

“Idemo da ponovimo isti rezultat sa prethodnih Igara sa Islanda, na kojima smo osvojili prvo mjesto. Ove godine imamo malo neiskusniju ekipu, nego prije dvije godine. U pitanju su, međutim, momci koji su budućnost naše košarke, vjerujem u sve njih”, kazao je Boško Radović, koji će na ovom takmičenju imati funkciju selektora.

Radović je okupio 13 od 15 momaka – svi oni će kroz treninge i mečeve imati prilku da se dobrim partijama, nametnu, a možda – zasluže, poziv selektora Bogdana Tanjeviću za pripreme seniorske selekcije. Najavljeno je i da će Tanjević biti u San Marinu…

“Ovo je svojevrsni test za sve njih. Na njima je da se pokažu i dokažu, a na selektoru Tanjević je da odluči da li neko od njih može da bude na spisku seniorskog tima za Evropsko prvenstvo”, kazao je Radović.

Selekcija još nije kompletna – fale Nemanja Radović i Nikola Ivanović. Ivanović je sa Orlandinom tek završio sezonu u Italiji, a zbog opterećenja i potrebe za pripreme A tima vjerovatno će propustiti Igre malih zemalja.

“Jedva sam čekao da dođem, da ponovo osjetim atmosferu – uvijek je posebno igrati za Crnu Goru. Dobra je atmosfera, svi smo spremni za rad – dosta je novih momaka. Očekujem da odbranimo zlato sa prošlih Igara na Islandu”, kazao je Milutin Đukanović.

Na Igrama malih zemalja učestvuju države sa manje od milion stanovnika, a Crna Gora će igrati protiv, San Marina, Islanda, Kipra, Andore i Luksemburga.

“Koliko god te ekipe nisu zvučne, imaće poseban motiv protiv nas. Mi ćemo maksimalno ozbiljno da shvatimo obaveze, jer znamo da je ovo prilika za nas da pokažemo šta znamo i da pokušamo da zaslužimo poziv selektora Tanjevića za kasnije pripreme”, kazao je Aleksa Ilić.

Košarkaška selekcija, kao i svi sportisti koji će nastupati na Igrama malih zemalja, u San Marino putuje 28. maja.