Crna Gora pobijedila Srbiju nakon peteraca

0
1169

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobijedila je Srbiju nakon peteraca u utakmici posljednjeg, šestog kola B grupe preliminarne faze Svjetske lige.

U regularnom dijelu je viđeno čak osam izjednačenja, bilo je 10:10, a jedini promašaj u penal ruletu djelo je Miloša Ćuka u trećoj seriji kada je Miloš Šćepanović zaustavio šut uz pomoć prečke. Trijumf je obezbijedio Draško Brguljan.

Još jednom je meč Crne Gore i Srbije obilovao uzbuđenjima, dva tima nije poremetilo ni to što su bila kombinovana, kao ni što utakmica nije imala poseban značaj.

Naš nacionalni tim je jednom imao dva gola prednosti – u trećoj četvrtini je poveo sa 6:4, ali je Srbija odgovorila serijom 4:0 i stigla na plus dva.

Reakcija ekipe Vladimira Gojkovića je bila prava, a peterce je obezbijedio Aleksandar Ivović, inače najbolji pojedinac Crne Gore u ovom susretu sa četiri pogotka.

Crna Gora je, ako ništa drugo, ovaj trijumf zaslužila zbog fanatične odbrane – dozvolila je Srbiji samo jedan gol u napadu s igračem više iz čak 13 pokušaja.

 

Vijesti