Crna Gora pobijedila Njemačku

0
468

Crnogorski vaterpolisti nisu prokockali šansu u Krefeldu – savladali su Njemačku sa 10:8 i plasirali se na finalni turnir Svjetske lige.

“Ajkulama” je bio neophodan trijumf da obezbijede prvo mjesto i odu u završnicu, koja se od 16. do 21. juna igra u Dubaiju, ali u Njemačkoj nije bilo lako. Naprotiv…

U neizvjesnom meču, Crna Gora je vodila sa 3:1, domaćin odgovorio serijom 4:0 i poveo 5:3 početkom drugog poluvremena, kada se upalilo dugme za alarm u taboru crnogorske reprezentacije.

Redom su pogađali Aleksandar Ivović, Filip Klikovac, Darko Brguljan i Saša Mišić, pa je Crna Gora do kraja 3. dionice postavila stvari na svoje mjesto i došla na korak od plasmana na finalni turnir (7:5).

Posljednji trzaj “panceri” su imali polovinom posljednjeg dijela igre, kada su smanjili na 8:7, ali nakon toga nisu imali šansi, jer su Draško Brguljan i Ivović (uz Mišića najefikasniji sa po tri pogotka) donijeli najveću prednost (10:7) i stavili tačku na komplikovano gostovanje u Njemačkoj.

Crna Gora je nastup u grupi završila sa istim brojem bodova kao i Italija (po 15), ali u Dubai ide zahvaljujući boljoj gol-razlici u međusobnim duelima – u Kotoru je bilo plus tri za naš tim (11:8), dok su u Bariju “azuri” slavili sa 10:9.

Srbija je u grupi A savladala Rusiju sa 14:7, dok je u grupi B Hrvatska pobijedila Mađarsku nakon peteraca.

Srbija i Mađarska su, uz Crnu Goru, reprezentacije koje će predstavljati Evropu na finalnom turniru.

 

Njemačka – Crna Gora 8:10 (1:1, 3:2, 2:5, 2:2)

Njemačka: Kong, Bukovski, Glazer, Real 3, Prajs, Jingling, Nozer 2, Šuler 1, Obšernikat 1, Eler, Šloterbek, Ajdner 1, Gek.

Crna Gora: Lazović, Dr. Brguljan 1, Pasković, Čučković, Da. Brguljan 1, Drašković, M. Janović, N. Janović, Ivović 3, Mišić 3, Klikovac 2, Jokić, Šćepanović.

 

 

 

Vijesti