Crna Gora pobijedila Kosovo na startu turnira

0
2014

Teniska reprezentacija Crne Gore pobjedom je otvorila nastup na turniru treće grupe Evro zone Dejvis kupa – naša selekcija je na startu grupe D, na turniru u bugarskom Sozopolu, slavila protiv Kosova sa 3:0.

Vođstvo Crnoj Gori u prvom meču singla donio je Rezart Cungu koji je pobijedio Granita Bajraliua sa 6:1, 6:0, dok je Ljubomir Čelebić bio bolji od Hude Banjske sa 6:1, 6:1. Oba meča, interesantno, trajala su 48 minuta.

Konačnih 3:0 donio je dubl, u kojem su Pario Aleksić i Pavle Rogan pobijedili Burima Butukija i Meldina Mustafija sa 6:1, 6:0, za 41 minut igre.

S obzirom na to da je ovo bio odložen meč od juče, koji nije odigran zbog vremenskih neprilika, Crna Gora bi danas trebalo da odigra još jedan meč, protiv Andore.

Rival Crne Gore u ovoj grupi je i Republika Irska, uz Bugarsku favorit treće grupe, koja je u prvom kolu porazila Andoru.

U grupu A su Jermenija, Bugarska i Grčka, u grupi B Island, Malta, Moldavija i Makedonija, te u grupi C San Marino, Albanija, Luksemburg i Lihtenštajn.

Pobjednici će igrati u polufinalu, a u viši rang takmičenja idu dvije najbolje selekcije.

Grupa D u kojoj je naša selekcija ukršta sa grupom A.

Osim Čelebića i Cungua, dejvis kup reprezentaciju Crne Gore čine  i Pavle Rogan i Mario Aleksić, a predvodi je selektor Balša Milošević.