Crna Gora odradila trening u Varšavi (FOTO)

0
471

Reprezentacija Crne Gore odradila je večeras posljednji trening uoči duela sa Poljskom na kraju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se odražava naredne godine u Rusiji.

Dan prije odigravanja utakmice na Narodnom stadionu u Varšavi „sokoli“ su trenirali 50 minuta. Pola sata prije početka treninga o ambicijama našeg tima govorili su selektor Ljubiša Tumbaković i vezista Nikola Vukčević.

– Poljska reprezentacija je od prvog dana glavni favorit za prvo mjesto u grupi. Oni su tokom svih utakmica bili ubjedljivi, posebno u prvom dijelu ovog ciklusa. Imali su taj pad prije dva kola u Danskoj kada su poraženi ali su se vratili i nastavili dobro da igraju. Kada je sjutrašnja utakmica u pitanju sigurno je da bi bilo bolje da smo i mi kompletni, jer smo i mi veoma zadovoljni utakmicama koje smo odigrali u grupi koja je, prema našem mišljenju, jedna od najjačih. U takvoj grupi držali smo rezultatski tonus sve do posljednjeg kola i želimo da se i na kraju kvalifikacija predstavimo na pravi način. Trudićemo se da se na što bolji način predstavimo poljskim navijačima, rekao je selektor „hrabrih sokola“.

Tumbaković je naglasio da je naša selekcije već ostvarila glavni cilj u ovim kvalifikacijama.

– Naš cilj u ovim kvalifkacijama je bio da ostanemo što duže u igri i u tome smo uspjeli. Onda je odigrana ta utakmica sa Dancima, koju smo doživjeli kao nešto što može da bude naša lijepa prezentacija pred finalnu utakmicu u kojoj bi, u direktnom duelu sa Poljacima, odlučili ko ide direktno a ko u baraž za Svjetsko prvenstvo. Međutim, ipak je kvalitet na strani Danaca i ova naša mlada ekipa nije uspjela da se nametne i ostvari rezultat. Istina je da smo tragično prihvatili taj minimalni poraz ali vrijeme momaka koji igraju za reprezentaciju Crne Gore tek dolazi. Mi se nadamo nekim boljim rezultatima u naredne dvije, naredne četiri godine kada budu nove kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Posledica je razlika u kvalitetu koji je u tom momentu bio na strani Danske. I vi sami ste svjedoci jer je jedna jaka selekcija Poljske poražena u Kopenhagenu visokim rezultatom. Mi možemo da tugujemo zbog rezultata ali je lijepo što su momci do samog kraja bili u situaciji da ostvare bolji rezultat od poraza, rekao je Tumbaković.

This slideshow requires JavaScript.