Crna Gora najbolja na Balkanu, Tuševljak MVP!

0
539

Ženska kadetska odbojkaška reprezentacija Crne Gore savladala je sinoć reprezentaciju Albanije  rezultatom  3:0 (25:11, 25:15, 25:11) i time završila Balkansko prvenstvo u Đakovici (Kosovo) bez ijednog poraza.

Kadetkinje su osvojile prvu titulu na Balkanskim prvenstvima u ženskoj konkurenciji.

Na finalnoj utakmici sa reprezentacijom Albanije, pružio im je podršku i generalni sekretar OSCG, Ivan Bošković.

Marija Tuševljak, odbojkašica Galeba, proglašena je za najbolju igračicu prvenstva.

“Turnir je protekao veoma dobro, drago mi je što smo mi osvojili zlato, jer smo mi prva generacija koja je donijela zlato u Crnoj Gori što se tiče Balkanskog prvenstva. Turnir na Sardinji je protekao veoma dobro i bio je dobra priprema za prvenstvo u Đakovici. Što se tiče priznanja drago mi je da sam dobila nagradu za najboljeg igrač, kao i što je Majda Čakar dobila za najboljeg korektora i Tamara Vukoslačević za najboljeg srednjaka. Želim da čestitam i da se zahvalim trenerima i svim igračicama što smo zajedno stigli do zlata”, izjavila je kapiten naše selekcije i najbolji igrač prvenstva Marija Tuševljak.

Majda Čakar, odbojkašica Rudara, proglašena je za najboljeg korektora prvenstva.

“Zlato osvojeno na Balkanijadi je novi postrek za dalje napretke ove generacije, Drago mi je što smo upjeli da ispišemo istoriju crnogorske odbojke, drago mi je što sam ja dobila nagradu za najboljeg  korektora i što je naša kapitenka dobila nagradu za najboljeg igrača ovog turnira. Zahvalila bi se trenerima na dobrom radu sa nama. Nadam se da ćemo i sledeće godine osvojiti zlato”, kazala je Čakar.

Tamara Vukoslavčević, odbojkašica Luke Bar, proglašena je za najboljeg srednjeg blokera prvenstva.

“Želim da se zahvalim trenerima koji su naporno radili za ovo prvo mjesto, zahvaljujem na turniru koji smo odigrali na Sardiniji koji je bio odlična priprema za ovaj turnir. Pripreme su protekle dobro i nadam se da ćemo i sledeće godine osvojiti medalju”, izjavila je Vukoslavčević.

This slideshow requires JavaScript.