Crna Gora izgubila od Srbije

0
436

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je od Srbije sa 10:9 u polufinalu Evropskog prvenstva u Budimpešti.

Fantastično je Crna Gora ušla u utakmicu. U potpunosti su dominirali izabranici Ranka Perovića u prvoj četvrtini. Razigrala su se brača Brguljan i kapiten Janović pa je na semaforu pisalo nestvarnih 5:1.

Sve je u tim trenucima polazilo za rukom izabranicima Ranka Perovića i činilo se da su na dobrom putu da se plasiraju u treće finale na četvrtom učešću na prvenstvima Evrope.

Srbija je uspijevala u nekoliko navrata da smanji na minus dva, ali je gol Mlađana Janovića sa početka treće četvrtine vratio četiri gola viška našem timu, 8:4.

Nisu se predavali izabranici Dejana Savića. Pojačali su defanzivu, naši su imali dosta problema u napadu, ali su ipak sjajnom šraubom Nikole Janovića sa dva gola viška dočekali posljednji period.

Tada je u potpunosti stala naša igra u ofanzivi. Nismo dali gol u posljednjih osam minuta, a primili smo tri i na kraju smo eliminisani. Čak sedam puta u nizu Crna Gora nije iskoristila prednost igrača više i to je selekcija kvaliteta Srbije znala da iskoristi.

Naš najefikasniji igrač bio je Nikola Janović sa tri gola, braća Brguljan dali su po dva pogotka, dok su po jednom poentirali Mlađan Janović i Aleksandar Ivović.

U selekciji Srbije tri gola Stefana Mitrovića, a dva Filipa Filipovića.

Crna Gora će u nedjelju od 18.30 igrati protiv Italije za bronzu, a Srbija dva sata kasnije protiv Mađarske brani titulu evropskog prvaka.