Crna Gora druga na turniru u Sloveniji

0
639

Pionirska košarkaška reprezentacija Crne Gore osvojila je drugo mjesto na turniru u Slovenj Gradecu koji se smatra nezvaničnim prvenstvom Evrope u uzrastu igrača do 14 godina – izabranici Zorana Marojevića posljednjeg dana turnira poraženi su od Hrvatske 63:62 (9:23, 21:16, 12:12, 21:11), a savladali su selekciju Makedonije 65:61 (17:15, 18:6, 14:14, 16:26).

Crna Gora nastup na turniru u Sloveniji završila je sa četiri pobjede i dva poraza, što je donijelo drugu poziciju iza Španije, a ispred domaćina Slovenije.

Naša reprezentacija dobila je i individualno priznanje jer je Filip Anđušić u idealnoj petorci.

Pobjednik duela protiv Hrvatske odlučen je u neizvjesnoj završnici u kojoj je protivnik imao četiri poena prednosti, ali su ”crveni” došli do izjednačenja (62:62). Hrvatska je, ipak, slavila nakon što je Tišma pogodio jedno slobodno bacanje za konačnih 63:62.

Luka Tomović je bio najefikasniji u našoj selekciji sa 16 poena i šest skokova, a bio je jedini igrač sa dvocifrenim učinkom. Matija Karadžić je postigao osam, dok su JovanMiljanić i Ilija Varajić upisali po sedam.

U duelu protiv Makedonije u kojem su izabranici Zorana Marojevića vodili tokom čitavog meča, najbolji u redovima našeg tima bio je Luka Tomović sa 13 poena, a imao je i sedam skokova, dok su Nikola Milošević i Filip Anđušić (11 skokova) upisali po deset poena.

filip andjusic pioniri kosarka

Crna Gora prethodne dvije godine osvajala je trofej na turniru u Slovenj Gradecu, a i generacija igrača rođenih 2002. godine i mlađih sa četiri pobjede (prvi i drugi tim Slovenije,Mađarska i Makedonije) i dva poraza (Španija i Hrvatska) potvrdila je da ima potencijal.