Crna Gora bolja od Francuske, na drugi turnir u Renu putuje sa dvije pobjede

0
1006

Odbojkašice Crne Gore su prvi od dva turnira Evropske lige završile sa dvije pobjede i porazom – izabranice Vladimira Milačića su večeras u Baru savladale selekciju Francuske sa 3:2, u utakmici 3. kola grupe B.

Crna Gora je u prva dva kola savladala Španiju (3:0), a izgubila je od Azerbejdžana (3:0), pa na drugi turnir, u francuskom Renu (od petka do nedjelje), putuje sa druge pozicije i šansom da se bori za finalni turnir (na koji idu pobjednici tri grupe i najbolja drugoplasirana selekcija), iako će naredna tri meča biti teža.

Naime, kapitenka Tanja Bokan je još prije prvog turnira najavila da, zbog privatnih obaveza, neće igrati na drugom turniru, a vjerovano neće ni Ksenija Ivanović.

Ali, kako god da završi drugi turnir, crnogorske odbojkašice će ostaviti pozitivan utisak u debitantskom nastupu u ovom takmičenju…

Prije svega, hvala divnoj publici, ona nas je dizala u momentima kada je trebalo. Djevojkama veliko bravo, jer je ovo debitantski nastup u Evroligi, zaista smo pokazale da imamo potencijal, da su to cure koje vrijeme i koje bi trebale da igraju za evropske timove. Djevojkama u Renu želim da prođu bolje nego što je bilo u Baru“, rekla je “prva violina” ovog meča, kapitenka naše reprezentacije Tanja Bokan.

Iako nije dobijen taj set, ključni moment meča dogodio se na 10:4 za Francusku u trećem setu, kada je selektor Milačić uveo Kseniju Ivanović na prijem servisa (zajedno sa Jelenom Cvijović), a Tanju Bokan sa prijema prebacio na korekciju (umjesto Nikolete Perović), i tako je oslobodio pritiska servisa, samim tim je učinio više nego ubojitu u napadu. To je dalo rezultat u naredna dva seta…

Čestitam djevojkama, pribojavao sam se nekog malog pada u igri jer smo treći dan uzastopno igrali utakmicu. Do toga nije došlo, Francuska je igrala jako dobro, kao i sve ostale na turniru. Hvala barskoj publici na sjajnoj atmosferi. Imamo još nekoliko dana trninga da uradimo najbolje što možemo i da se spremimo za drugi turnir u Renu. Imamo problem sa povredama, mislim da tamo neće biti Tanje Bokan i Ksenije Ivanović, to je ozbiljan udarac, ali djevojke koje budu u ekipi daće sve od sebe, pa ćemo vidjeti šta će biti“, kazao je selektor Crne Gore Vladimir Milačić.

U prvom meču ovog kola, Azerbejdžan je savladao Španiju sa 3:1 (25:16, 23:25, 25:17, 25:16) i sa sve tri pobjede putuje u Ren.

Crna Gora – Francuska 3:2 (25:19, 20:25, 21:25, 25:17, 15:9)

Bar – Dvorana: „Topolica“. Gledalaca: 950. Sudije: Marev (Bugarska) i Galić (Bosna i Hercegovina). Poeni iz napada: Crna Gora 50, Francuska 54. Poeni iz bloka: Crna Gora 14, Francuska 7. Poeni iz servisa: Crna Gora 11, Francuska 12. Greške: Crna Gora 22, Francuska 31.

Crna Gora: BOKAN 29, OTAŠEVIĆ 8, PEROVIĆ 4, CVIJOVIĆ 15, CENOVIĆ (libero 1), MILIVOJEVIĆ 4, MILOVIĆ 7, Laković 3, Roganović, Hadžisalihović, Džaković, Ivanović 5, Rovčanin, Mašanović (libero 2).

Francuska: KAZUT 20, SEVIN 1, Đardino (libero 2), BAUER 14, MARTIN 7, Saže, Supli, Fedel 2, Orl 2, DRUEN 15, Sidibe, DASKALU 11, ROŠEL (libero 1), Stojiljković 1. 

 

Vijesti