Cilj Koma je opstanak

0
401

Kom Eurozox je počeo sa radom pred proljeće, a trener Dušan Vlaisavljević je do tančina isplanirao plan priprema. Ekipa koja je bila iznenađenje jeseni će do 1. februara raditi na Zlatici, a onda će deset dana provesti u Ulcinju.

Do polaska u najjužniji grad Crne Gore, Zlatičani će odigrati četiri prijateljske utakmice protiv Sutjeske (13. januar), Rudara (18. januar), Zete (21. januar) i Mladosti (27. januar).

Prva je možda rano, ali izašli smo u susret Sutjesci. Što se tiče rada u Ulcinju, tamo ćemo da odigramo još dvije utakmice, ali nismo još definisali vrijeme i protivnike”, rekao je Vlaisavljević na jučerašnjoj prozivci kluba koji nema nijedan cent dugovanja ni prema kome.

Petoplasirani tim Telekom 1. CFL (treće mjesto i Evropa udaljeni pet bodova, baraž samo bod, a direktno ispadanje osam) će na proljeće biti još mlađi.

“Lijevi bek Nemanja Sekulić (23 godine) je došao davno, ofanzivac Anđelo Rudović (21 godina) je novi igrač, priključili smo neke mlade fudbalere, a od novajlija tu sa nama su još braća Ognjen i Balša Peličić”, rekao je Vlaisavljević, koji je podvukao da se Kom Eurozox ‘opredijelio za mlade snage’…

“Starije igrače sigurno nećemo dovoditi. Mislim da mladi igrači mogu da iznesu teret. Ako ti momci ostanu sa nama i steknu afirmaciju, biće dobro i njima i nama kao klubu.”

Cilj Zlatičana na proljeće, koje startuje 20. februara, je opstanak u eliti.

“Plan je da ostanemo u ligi bez baraža. Ako pripreme budu uspješne, ako se djeca afirmišu i rezultati budu dobri, sigurno će nam ambicije iz kola u kolo rasti”, podvukao je Duško Vlaisavljević, koji su Kom napustili Velizar Janketić (Rudar), te Balša Radović i Dejan Bogdanović (postoji opcija da pojačaju Lovćen).