Cetinje je spremno za nove šampione

0
660

Titula kuca na vrata svog doma, kruna je na putu da se vrati tamo gdje je i najviše stanovala… Samo još dva kola ostala su do kraja rukometnog prvenstva Crne Gore, a Lovćenu je potrebna još samo jedna pobjeda da šesti put u istoriji postane šampion naše zemlje.

Prvi put od 2015. godine. Zanimljivo, prvu šansu velikan sa Cetinja imaće upravo na terenu protiv (i dalje) aktuelnog prvaka Partizana iz Tivta u sljedećem kolu, a druga će biti zicer protiv Jedinstva u posljednjoj rundi pred domaćim navijačima.

“Ništa još nije gotovo, uvijek sam oprezan iako su nas pojedini proglasili za šampiona još prije tri-četiri kola”, spustio je loptu u razgovoru za Dnevne novine trener Lovćena Zoran Abramović. “U svakom slučaju nakon posljednje pobjede jako smo blizu, jer su nam potrebna dva boda u posljednja dva kola. Partizan je i dalje u igri, a ukoliko u Tivtu ne bi bilo sve kako želimo ostaje nam i posljednje kolo”.

Zoran Abramović je prije nešto više od godinu sa novom upravom krenuo u stabilizaciju posrnulog velikana. Brzo je stigao Kup, a ove sezone se smiješi čak i dupla kruna… Upravo će odbrana Kupa biti i sada u mislima Cetinjanima.

“Naravno, razmišljamo i šire, jer nas poslije prvenstva očekuje Kup Crne Gore, a imamo i povrijeđenih igrača… Naravno, u Tivat idemo po pobjedu i titulu, ali tamo nećemo biti u najjačem sastavu, jer nam neće igrati naš najbolji igrač u odbrani Marko Drašković” dodao je Abramović. “Sačuvaćemo ga, kao i još nekoliko igrača, ali i sa onima kojima nastupimo idemo da probamo već tamo da osvojimo titulu”.

Kako god da se meč u zalivu završi u posljednjem kolu treba očekivati feštu na Cetinju…

“Naša uprava ove sezone radi sjajan marketing i mislim, bez obzira kako se završi meč u Tivtu, da će napraviti dobar posao i da će dvorana biti puna. Već smo na ranijem meču protiv Partizana, poslije duže vremena, imali i ljude koji su stajali na tribinima”, rekao je Abramović.

Ukoliko Lovćen u posljednja dva kola sve završi kako se očekuje, uspjeh će posebno dobiti na težini ako se zna da je jedan dio sezone igrao van Cetinja.

“Sezona je bila specifična, pa smo zbog saniranja Sportskog centra cijeli prvi dio i dva kola drugog dijela igrali van Cetinja. Nije bilo lako putovati svakog dana do Podgorice, bili smo lišeni jutarnjeg treninga, a jedan trening dnevno je stvarno malo”, prisjetio se trener Lovćena.

Ni takav rad nije mogao da pokvari želju njegovih igrača…

“Momci su pokazali veliku želju za treningom i radom i da pobjeđuju i kada igraju kao domaćini u gostima”, jasan je Abramović.

Bilo je problema i u igračkom kadru…

“Peh je veliki bio što nam se jedan od najboljih igrača Miloš Krivokapić povrijedio na početku sezone, ali očekujemo da početkom sljedeće bude sa nama”istakao je Abramović.

Jedno od jačih evropskih takmičenja SEHA liga mogla bi ponovo da se vrati na Cetinje. Nije potrebno biti previše pametan da bi se zaključilo koliko bi to značilo za crnogorski rukomet, pa će tako i dalji planovi Lovćena zavisiti od regionalnog takmičenja.

“Kada se završi sezona i ako osvojimo prvenstvo uvijek je aktuelna priča o SEHA ligi. Sporadično se i sada pominje, ali da prvo osvojimo titulu, pa ćemo onda razmišljati o planovima”, jasan je Abramović. “Sve će biti vezano za to da li će biti aktuelna SEHA liga ili ne i u skladu sa njom će ići ambicije i sastavljanje tima. Da li će on biti u skromnijim okvirima za domaće prvenstvo ili tim u kojem bi moralo biti reprezentativaca u okviru SEHA lige vidjećemo na kraju sezone”.