Ćaćić: Šansa generacije da se nađe na EP!

0
470

Vrijeme je da Crna Gora debituje na nekom velikom odbojkaškom takmičenju – poručuje za CdM kapiten našeg nacionalnog tima Vojin Ćaćić.

Crna Gora je dobila rivale za kvalifikacije, žrijeb nam je donio Slovačku, Moldaviju i Island, zbog čega ima dosta radosti u odbojkaškim krugovima.

“Mislim da je konačno došlo vrijeme da odemo na Evropsko prvenstvo, bolju priliku od ove sigurno nećemo dobiti. Moja prva reakcija, kao i većini ljubitelja odbojke, je bila veliko zadovoljstvo zbog izvučene grupe, ali sa druge strane, grupa nije uopšte naivna, izuzev Islanda za koji stvarno nemam nikakvih informacija.” – počinje Ćaćić priču za CdM i nastavlja o rivalima.

Novina je što se kvalifikacije neće igrati više turnirski, već po uzoru na fudbalske, svak sa svakim po dva puta, jednom kući jednom u gostima. I tome se raduju naši odbojkaši. Konačno će osjetiti podršku navijača u mečevima odluke.

“Slovaci su reprezentacija koja konstantno igra dobro, to je grupa igrača koja odavno igra zajedno, i sigurno će nam biti najteži protivnik. Nekoliko njihovih igrača znam, igrali su u najjačim ligama Evrope, imaju dobru primačku dijagonalu, dobre srednjake, odličnog korektora. Moldavija je isto reprezentacija koju ne smijemo potcijeniti koja će sigurno tražiti šansu u direktnim duelima sa nama. Generalno je vrlo važno da svi igrači shvate da je ovo velika šansa, nekima vjerovatno i posljednja da se ode na neko veliko takmičenje, da se maksimalno ozbiljno počne sa pripremama, da nas povrede konačno mimoidju, i u tom slucaju ne sumnjam u najbolji mogući ishod po nas. Naravno da sve ovo važi i za strucni stab, i za OSCG, da obezbijede dovoljno duge pripreme, da ništa ne prepuštamo slučaju.” – riječi su našeg kapitena.

“Novi sistem takmičenja nam potpuno odgovara, mislim da nikad nismo imali problema kad smo igrali pred našom publikom, nadam se da ce tako biti i ovoga puta. Upravo dobijene utakmice pred svojim navijačima će biti presudne za odlazak na Evropsko, po mom mišljenju.” – smatra Ćaćić.

On je promijenio klupsku sredinu, prešao je iz Teherana u Tursku, tako da će biti bliži selektoru i lakše će dolaziti na okupljanja.

“Problema oko dolaska na mečeve nece biti, iako će se igrati u januaru, jer su svi timovi dužni da puste svoje igrače za takmičenje reprezentacije.  Što se moje karijere tiče, trenutno sam veoma zadovoljan. Ziraat banka je veliki klub, sa vrhunskim uslovima i organizacijom, jednostavno je nemoguće naći bilo kakve zamjerke. Na igraču je da se maksimalno posveti samo odbojci i da ne razmišlja ni o čemu drugo. Trener mi je Joško Milenkoski sa kojim sam radio u B.Rivijeri prije nekih sedam, osam godina, tako da je i to veliki plus, imam veliku podšku od njega, i naravno trenira se vrhunski.” – ističe naš primač servisa i očekuje uspješnu sezonu.

“Ciljevi kluba su najviši, da se osvoji što više trofeja i iskreno se nadam da ćemo to i da uradimo, ovaj klub to zaslužuje, a i za moj nastavak karijere bi bilo odlicno.” – zaključio je Ćaćić.