Burzanović: Srećan sam zbog transfera u Rudar

0
421

Obećavao je u Budućnosti planirano je bilo da bude nosilac igre godinama, pa neko od koga će plavi debelo zaraditi, a na kraju nijesu ništa zaradili uslijedio je za mnoge iznenadni prelazak u komšijsku Mladost, pa nakon 18 mjeseci na sjever Crne Gore Marko Burzanović novi je igrač Rudara!

Dvadesetogodišnji lucidni ofanzivac sa Pljevljacima je u finišu prelaznog roka dogovorio saradnju do ljeta 2019. godine.

“Nakon prekida saradnje sa ekipom Mladosti bilo je ponuda iz inostranstva, ali je vrijeme odmicalo, odlučio sam se za Rudar i siguran sam da nisam pogriješio. Srećan sam zbog ovog transfera”, kaže Burzanović za Dnevne novine.

Nekadašnji talenat Budućnosti siguran je da bi nova saradnja sa trenerom Miodragom Vukotićem mogla da vrati njegovu karijeru na pravi put.

“Miki me je pozvao, brzo smo se dogovorili… Znamo se dugo, igrao sam kod njega i drago mi je da ćemo opet sarađivati. Nadam se da bi ta saradnja mogla da donese dosta dobrog i meni i Rudaru”, priča Marko, koji trenutno ne razmišlja u kojem bi pravcu njegova karijera mogla da se kreće nakon pljevaljske avanture:

“Nadam se da bi to mogao da bude neki evropski klub, ali zaista sada sam fokusiran na Rudar. Na meni je da radim, igram što bolje, ostalo će doći, završava Burzanović.

Karijera još jednog talenta je na raskrsnici. Da li će Marku Burzanoviću selidba iz Podgorice prijati i da li će eksplodirati u Rudaru (koji je, usput rečeno, imao jesen za zaborav pet bodova od Evrope, ali i svega bod iznad zone koja vodi u baraž, uz ispadanje iz Kupa) ili će još jedan crnogorski talenat ostati samo talenat?