Budvanska rivijera i Jedinstvo Bemax poveli polufinalnu trku

0
829

Prošlogodišnji finalisti plej-ofa, ovogodišnji finalisti Kupa, Budvanska rivijera i Jedinstvo Bemax opravdali su uloge favorita u prvim mečevima i poveli trku u polufinalnoj seriji plej-ofa.

U meču dva kluba sa mnogo finansijskih problema, slavio je kvalitetniji i iskusniji tim, ali teže nego što to pokazuje konačan rezultat – Budvanska rivijera je na svom parketu savladala Volej star 3:0 (25:20, 26:24, 25:21).

U kakvoj su situaciji dva tima, najbolje govori da su Budvani imali devet (od stranaca igrali su Mamedov, Hurtado, Kilko i Prušević, u igru nije ulazio Karabali), a Nikšićani osam igrača u sastavu.

Međutim, kakva je situacija bila proteklih dana, kada je zbog najave većine igrača šampionskog tima da neće igrati plej-of zbog neisplaćenih zaostalih ugovornih obaveza, sve se još i dobro završilo, posebno za Budvane.

Gosti su u sva tri seta namučili Budvane, posebno u drugom, koji su odigrali bez trenera/igrača Vladimira Đokića, koji je bio isključen od početka do kraja tog seta zbog prigovora sudiji Beljkašu. Volej star je u drugom setu bio u igri do samog kraja, a set je odlučen na razliku, greškom Cebalovića (nagazio je liniju na tri metra pri smeču iz druge linije).

Kao u Kupu, Jedinstvo Bemax je sa 3:0 (25:22, 25:13, 25:22) savladalo Budućnost Bemax, ali su Podgoričani su dva seta pružili jak otpor osvajaču Kupa, u prvom i trećem.

U prvom su gosti imali vođstvo od 15:11, bili su u igri do 20:20, kada je Jedinstvo napravilo seriju 4:0 i prelomilo set. Budućnost je u trećem setu vodila 17:15, imala je egal do 21:21, ali je domaćin sa dva uzastopna poena napravio odlučujuću razliku (Podgoričani nijesu realizovali kontru za 23:23).

U drugom setu dileme nije bilo, bila je to demonstracija sile Bjelopoljaca, koji su u jednom trenutku vodili 22:8!

Drugi mečevi polufinala plej-ofa igraju se 22. marta u Nikšiću i Podgorici, eventualne majstorice su na programu 25. marta, u Budvi i Bijelom Polju.