Budvani savladali Partizan!

0
395

Najavio je Vido Lompar prvu pobjedu u sezoni, rekao da su njegovi igrači nakon ubjedljivog poraza i očajne igre protiv Jadran Carina shvatili da nešto moraju da promijene, a ispostavilo se da je dobro osjetio šta će se desiti.

U 5. kolu Regionalne lige, vaterpolisti Budve su stigli do prve pobjede u sezoni, i to protiv velikana svjetskog vaterpola Partizana – 10:5 (3:0, 2:1, 1:3, 4:1).

Izabranici nekadašnjeg trenera Primorca su fenomenalno počeli meč i minut i po prije kraja druge četvrtine poveli 5:0.

Koliko su Budvani bili dominantni i sigurni u odbrani, najbolje govori činjenica da je sedmostruki prvak Evrope prvi gol dao tek 22 sekunde prije poluvremena, i to tek u petom napadu sa igračem više.

Beograđani se nisu predavali, na početku posljednje četvrtine su prišli na minimalni zaostatak (6:5), ali je su Lomparovi izabranici za tri minuta dali četiri gola i stigli do ubjedljive pobjede.

Srđan Vuksanović je bio najefikasniji sa tri gola, Petar Ćetković i Branko Franeta su dali po dva, a Danilo Dragović, Igor Porobić i Nikola Popović po jedan. Aleksandro Kralj je upisao devet odbrana, a kod gostju je Đorđe Lazić prednjačio sa dva pogotka.