Budva stvara moćan tim, stigli Kemnik i Santana

0
312
FOTO DUSAN ANTONOVIC

Odbojkaši Budve su prošle sezone osvojili duplu krunu u Crnoj Gori. Izborili su plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, a sudeći po angažovanju i poslu koji su uradili za sada, Budvani imaju jako velike ambicije u sezoni koja slijedi.

Naime, Budva je za sada angažovala tri slobodno se može reći velika pojačanja. Prvo je stigao libero Ljubomir Popović iz bjelopoljskog Jedinstva. Nedugo zatim je ugovor potpisao Holanđanin Vesel Kemnik, a posle tehničara Kemnika, stigao je i korektor Henri Omar Tapija Santana.

Santana je reprezentativac Dominikanske Republike i u Budvu stiže iz španske Ibice sa kojom je prošle sezone igrao polufinale plej-ofa, a bio je najbolji korektor šampionata, sa ukupno 404 poena. Santana je u Evropu stigao 2016. godine, a prva stanica je bio grčki Iraklis.

Za Domikansku Republiku, Henri Omar Tapija Santana, je igrao prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj, gdje je Dominikanska Republika zauzela poslednje mjesto u grupi.

Od igrača koji su prošle sezone osvojili duplu krunu ostali su tehničar Nikola Radonić i srednji bloker Dalibor Lečić, a ugovor je produžio i trener Vladimir Vasović.

Prelazni rok za Budvu još uvijek nije završen, a uskoro se mogu očekivati nova, atraktivna pojačanja. Budvani će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igra sa boljim iz duela Mladost iz Brčkog (Bosna i Hercegovina) i portugalske Benfike.

Ako prođe drugo kolo, Budva će u trećem kolu igrati sa boljim iz meča druge runde u kojem se sastaju austrijski Dob i pobednik prvog kola Mladost iz Zagreba – London.