Budućnost večeras protiv Odenzea otvara novu sezonu Lige šampiona

0
487
Foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti večeras protiv Odenzea kreću u novu sezonu Lige šampiona. Cilj je bar nastup na fajnl-foru.

Šest mjeseci prošlo je otkada su rukometašice Budućnosti posljednji put igrale u „Morači”. Od tada se promijenilo mnogo – vratile su se Marina Rajčić, Katarina i Anđela Bulatović, čijim je dolascima je dvostruki prvak Evrope postao konkurentniji, a zbog učešća košarkaša iz Podgorice u Evroligi, i dvorana izgleda mnogo drugačije nego 7. aprila protiv Đera.

Promijenile su se i ambicije, pa je Dragan Adžić jasno i glasno poručio da ova ekipa nema razloga da se boji bilo koga. Ni Odenzea, sa kojim se sastaje večeras (19 časova) na otvaranju Lige šampiona, ni bilo kog drugog u elitnom takmičenju.

“Nadam se da ćemo, kao i košarkaši, krenuti pobjedom u fenomenalnom ambijentu renovirane „Morače”. Vjerujem da ćemo ovu generaciju, koja je vrlo kvalitetna i ima ozbiljan potencijal, dovesti do nivoa da može da parira svakome”, poručio je Adžić.

Šampion Evrope iz 2012. i 2015. godine nije među favoritima za titulu, ali trofejni trener i njegove izabranice „pucaju” od samopouzdanja.

“Sa oporavljenom Katarinom Bulatović, Marinom Rajčić, Anđelom Bulatović i spremnijom Milenom Raičević u odnosu na start prošle sezone, Budućnost može da bude konkurentna svima. Kada su sve zdrave i u formi, ova ekipa nema koga da se plaši”, poslao je jasnu poruku šef stručnog štaba „plavih”.

Povratkom Rajčićeve, Budućnost je dobila ono što joj je najviše falilo prošle sezone – konkurenciju na golu.

“Na svakoj poziciji smo konkurentniji nego prošle godine, a posebno na toj. Marinin rast u Mecu i njen povratak u pravo vrijeme, i za nju, i za nas, i za reprezentaciju, sigurno će se osjetiti. Ova ekipa ima mogućnost da parira svima i da igra vrhunski rukomet”, zaključio je Adžić.

Kada je Đurđina Malović otišla u Ferencvaroš, Budućnost je dugo tražila desnog beka. Prvi pik je bila Mete Tranborg baš iz Odenzea, ali se otvorila mogućnost da se vrati Katarina Bulatović, što je objeručke prihvaćeno. Četvorostruka osvajačica Lige šampiona je kuburila sa povredom lijevog, šuterskog ramena, ali je spremna za iskušenja.

“Rame još nije u idealnom stanju, ali će iz utakmice u utakmicu biti bolje. Više me ne boli, opustila sam se i ubijeđena sam da će sve biti u redu. Psihički je bilo teško ispratiti sve te terapije, pogotovo jer nisam bila često povređivana tokom karijere, ali je to sada iza mene”, istakla je 33-godišnja bombarderka.

Odenze je ozbiljan rival, dominira u prvenstvu Danske sa sedam pobjeda i svega 137 primljenih golova, ali se još nije susreo sa ovakvim rivalom…

“Dugo se spremamo za ovaj meč i vjerujem da će odbrana biti na zavidnom nivou, jer Odenze ima puno bekova koji mogu da daju gol van devet metara. Dobar je i u odbrani, ali ne sumnjam u naš napad. Nismo u šuterskoj formi, ali sam ubijeđena da ćemo naći rješenje za njihovu agresivnu odbranu”, naglasila je Bulatovićeva, koja je jasno poručila šta joj je cilj ove sezone:

“Nisam se vratila da bih prošla grupu, za mene je cilj fajnl-for. Voljela bih još jednom da učestvujem na njemu, vjerujem da je to želja cijele ekipe i da smo spremne za to”.

Podgoričanke su prošle sezone stigle do četvrtfinala sa veoma mladom ekipom, u kojoj je posebno dobar utisak ostavila 19-godišnja pivotkinja Tatjana Brnović. Od nje i Eme Ramusović se očekuje da ove sezone budu velika opasnost za protivničke odbrane, ali i stubovi Adžićevog bedema pred golom Rajčićeve i Darli Zokebi de Paule.

“S nestrpljenjem čekamo utakmicu, za ovo smo se spremale dva mjeseca. Odenze je veoma dobar tim, koji ima kvalitetne šutere sa devet metara Tranborg i Jergensen, a podatak da je primio 16 golova od Mitjilanda je dovoljan da se zna o kome se radi”, naglasila je mlada Podgoričanka.