Budućnost u Skoplju za sedmu uzastopnu pobjedu

0
276
Foto - KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija gostuju u Skoplju ekipi MZT-a u devetom kolu ABA lige.

Podgoričani žele da nastave vrlo uspješan niz i da protiv MZT-a stignu do sedmog vezanog trijumfa.

„Igramo protiv sastava koji je prošlog vikenda igrao gotovo svih 40 minuta egal utakmicu na gostovanju Olimpiji koje uopšte nije lako. Dakle, trenutni sastav domaćina sigurno ne bi bio na začelju i mi smo toga odlično svesni. MZT se pojačavao iz nedjelje u nedjelju i tražio odgovarajuće pojedince. To je šuterski vrlo potentna ekipa, sa igračima koji mogu u serijama, u vrlo kratkom periodu, da postignu veliki broj poena. To je idealna podrška njihove unutrašnje igre, sa Lalićem kao centrom koji godinama već predstavlja problem za svaku odbranu u regionalnoj ligi. Na sve to, svi nas vide kao favorite što je i za očekivati. Ali, ne smije ni da se pomisli da nas čeka nekakav lagan posao. Moramo od početka da pokažemo koliko smo ozbiljni. Ovo je jedna od najvažnijih utakmica sezone za nas.“ – kazao je trener Aleksandar Džikić.

MZT je upisao samo dvije pobjede u sezoni, međutim oprezan pristup najavio je i Nemanja Gordić.

„Oni su iskusna ekipa, skupili su se u posljednje vrijeme. Sada je to sastav koji ne smije i ne može da se potcijeni. Oni su odlični napadači. Moraćemo kroz dobru odbranu da dođemo do igre i rezultata koji želimo.“ – kazao je Gordić.

Prošle sezone obje ekipe ostvarile su pobjede pred svojim navijačima. MZT Skoplje slavio je u prijestonici Makedonije 96:90, dok je u Podgorici trijumfovala Budućnost 92:61.

Utakmica u Skoplju počeće u 19 sati.