Budućnost traži raskid s Gordićem

0
1040
Foto: KK Buducnost Voli

Kako „Vijesti” nezvanično saznaju, uprava podgoričkog kluba pokušava da se rastane sa Nemanjom Gordićem, a slična sudbina bi mogla da se dogodi i Nikoli Ivanoviću.

Šta je razlog ovakvoj promjeni kursa? Gordić i Ivanović su, kao heroji istorijskog osvajanja ABA lige u sezoni 2017/2018, nagrađeni vrlo izdašnim dvogodišnjim ugovorima.

Nezvanične informacije govore da je plejmejker iz Gacka dobio 350.000 eura po sezoni, a crnogorski reprezentativac 250.000. Uprava je tada htjela i da ih nagradi za odlična izdanja tokom cijele sezone, posebno u polufinalu sa Cedevitom i finalu sa Crvenom zvezdom, ali i da ispuni dio neophodnog budžeta za Evroligu (minimum 5,4 miliona, od toga maksimum 65 odsto za plate igrača). U tek završenoj sezoni nisu bili glavni igrači, jer su u centru pažnje bili preskupo plaćeni i „promašeni” stranci, a Ivanović je imao i nesreću da u novembru odigra posljednju utakmicu zbog problema sa koljenima.

Problem je što Budućnost, gotovo sigurno, neće igrati u Evroligi naredne sezone. Šansu za to je ispustila predajom regionalne krune u kontroverznom finalu sa Zvezdom, a u konkurenciji Partizana, Ritasa, Uniksa, Zenita iz Sankt Peterburga, Darušafake…, ima minimalne šanse da dobije vajld-kard za elitno evropsko takmičenje. Zbog učešća u Evrokupu će se prepoloviti budžet, pa je procijenjeno da je Gordić preskup i već mu je rečeno da traži drugi klub, ali je pitanje da li će na to pristati. Ako on ode, Ivanović će vjerovatno ostati, ali samo ako pristane na reviziju ugovora…

A možda se sve ovo ne radi samo zbog novca, o čemu govori i činjenica da se Budućnost raspituje za Derika Nidama. Crnogorski reprezentativac je nakon odličnih igara u Mornaru u sezoni 2017/2018. otišao u Monako, ali ga je Saša Obradović otpustio neposredno po dolasku, pa je otišao u Ritas. Sada je aktuelan povratak u barski klub, ali će Podgoričani pokušati da ga preotmu.

O ostalim pojačanjima će se razmišljati kada se izabere trener. Petar Mijović, koji je osvojio titulu prvaka Crne Gore, ima male šanse da ostane, ali je problem što je na tržištu malo adekvatnih stručnjaka koji bi došli u Podgoricu…