Budućnost sjutra dobija rivale

0
616
Foto: ŽRK Budućnost

Predstavnici najvećih evropskih klubova pojaviće se sjutra u 12.30 časova u “Erste kampusu” u Beču, sjedištu jedne od najvećih evropkih banaka, a kuglice će izvlačiti legendarni Tjeri Omeje i četvorostruka osvajačica titule klupskog prvaka Evrope, Eduarda Amorim. Povod? Žrijeb za Ligu šampiona.

Protivnice u grupnoj fazi, kao i imena ekipa sa kojima bi mogle da se sastanu u glavnoj rundi, čekaće i rukometašice Budućnosti. Podgoričanke su, zajedno sa Đerom, ĆSM Bukureštom i Rostovom u prvom šeširu.

Ove sezone neće biti dvostrukog uzastopnog viceprvaka Evrope Vardara, jer je ruski biznismen Sergej Samsonjenko odlučio da ubuduće ulaže, i to smanjenim obimom, samo u mušku sekciju. Ali, u šeširima će biti nekoliko veoma zanimljivih novih imena u Ligi šampiona. Prije svih francuski Brest, koji je na solidnu ekipu dodao dva odlična beka – Šveđanku Izabelu Gulden i Slovenku Anu Gros.

Klub u čijem u sastavu od ranije Alison Pino, Marta Mange, Kleopatra Darlo…, ubjedljivo je najjači tim u 4. šeširu, u kojem u i Larvik, ovog puta kao vicešampion Norveške, kao i pobjednici kvalifikacionih grupa (favoriti Bitighajm i Krajova).

U 2. šeširu je možda i najjača ekipa Mec, iz kojeg se u Budućnost vratila Marina Rajčić, a u trećem Ferencvaroš. novi klub Đurđine Malović i Bobane Klikovac (zbog povrede preskače prvi dio sezone).

Prvi šešir: Đer, ĆSM Bukurešt, Budućnost, Rostov

Drugi šešir: Mec, Kopenhagen, Vajpers, Tiringer

Treći šešir: Krim, Ferencvaroš, Savehof, Odenze

Četvrti šešir: Brest, Larvik, pobjednici dva kvalifikaciona turnira