Budućnost razbila Krim, u čevrtfinalu sa Viborgom

0
532

Vardar je prošlog petka nanio Krimu najteži poraz u Ligi šampiona, slavio u „Stožicama” sa 47:29, ali su Slovenke večeras u Podgorici još jednom pomjerile „granicu košmara” – na zatvaranju grupne faze, rukometašice Budućnosti su razbile tim Marte Bon i slavile sa čak 39:20.

Ali, više nego ubjedljiva pobjeda, koja je mogla da bude i zaokružena, jer su Podgoričanke imale napad za 40:20, nije glavna vijest dana.

Mnogo važnija je stigla iz Rumunije, gdje je Baja Mare razbio Viborg (32:22) i poslao Dankinje na megdan „plavima” u četvrtfinalu.

Prvi meč će se igrati 4. ili 5. aprila u Danskoj, revanš je u nedjelju, 12. aprila, u standarnom terminu u „Morači” (19 časova).

Pobjednik tog dvomeča će se u polufinalu, zakazanom za Dan pobjede (9. maj) u Budimpešti, boriti sa boljim iz obračuna Đera i Vardara.

Biće to, dakle, repriza prošlogodišnjeg finala ili polufinala Lige šampiona, jer ovu Budućnost ništa ne može da zaustavi na putu ka fajnl-foru.

Neće to moći ni Viborg, čak i ako se do tih mečeva potpuno oporave Izabele Gulden, Marija Fisker, Mete Gravholt…

A šta reći o meču sa Krimom? Dovoljno je kazati da je već u 8. minutu bilo 7:0, a da je Budućnost iz kontri dala skoro jednak broj golova koliko Krim ukupno.

U listu strijelaca se nisu upisale samo Jelena Despotović i Radmila Petrović, koja je bila pošteđena zbog lakše povrede.

 

Budućnost – Krim 39:20 (19:8)

Budućnost: VOLTERING (tri odbrane), Rajčić, Žderić (tri odbrane), Petrović, NEAGU 7 (4), NIKOLIĆ 5, Dalbi 1, BULATOVIĆ 4 (2), Ramusović 3, CVIJIĆ 2, MEHMEDOVIĆ 7, Despotović, Pavićević 5, Bizdra 1, KNEŽEVIĆ 4 (1).

Krim: Petrjuhina, STEFANIŠIN (dvije odbrane), Marinček (šest odbrana), ARCJUKOVIČ 1, Jurič, Luković 2, Čečkova, MAVSAR 7 (2), HRNČIĆ, BAJRAMOSKA 2, OMOREGI 5, KOREN 2, Gregorc 1, Pavlova.

 

 

Vijesti