Budućnost predstavila tim za takmičarsku sezonu 2017/2018

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 644 pregleda Dodaj komentar
Foto - KK Budućnost Voli

U domu Budućnosti u prostorijama kluba u Njegoševom parku danas je promovisan prvi tim za takmičarsku sezonu 2017/18 – u kojoj će crnogorski šampion ponovo igrati ABA ligu, Evrokup, kao domaća takmičenja.

17-ta sezona u ABA ligi za Budućnost kreće sjutra. Trener Aleksandar Džikić nije želio previše da priča o ambicijama.

Sigurno nećemo igrati najbolju košarku na početku sezone. Mislim da je nezahvalno praviti neke prognoze prije prvog kola, smatram da to nije ozbiljno”, kazao je Džikić.

Foto – KK Budućnost Voli

Protivnik na startu je stari poznanik iz ABA lige Zadar, koji u Podgoricu dolazi nakon učešća na vrlo eminentnom “Doguš turniru” u hali “Krešimir Ćosić”.

“Od one priče da se Zadar raspada, oni su napravili vrlo korektnu ekipu. Oni spadaju u grupu nekih timova koji nemaju neki imperativ nad glavom, tako da će dolaziti rasterećani i vrlo opasni. Najveća glupost je da ih potcijenimo, to ne postoji”, istakao je Džikić.

Kapiten Suad Šehović obećava veliku borbu.

“Ono što se u ovom trenutku može obećati borba i da ćemo dati sve od sebe na svakom meču, treningu. Vjerujem da će to biti dovoljno za dobre rezultate”, kazao je Šehović.

U većem dijelu priprema, Džikić zbog povrede koljena nije mogao da računa na Kajla Lendrija. Kanađanin je spreman za početak sezone, ali Džikić nije otkrio i koliko.

Spreman je za ono za šta nama treba. Ne bih o procentima. Neke utakmice će igrati više, neke manje. Zavisi od naših potreba. Od njega očekujem da nam pomogne na pozicijama četiri i pet”, kazao je Džikić.

Bez obzira na novi tim, stručni štab, ambicije Budućnosti pred start svake sezone su uobičajeno velike.

“I takav sastav, po mom mišljenju će igrati značajnu ulogu u ABA ligi ove sezone”, kazao je direktor kluba Slavko Radulović.

Ciljevi i ambicije su da se pobjedi svaki meč. Obećavamo veliku borbu. Predstoje nam velike obaveze. U Evrokupu se prošle godine nismo proslavili i tu treba da popravimo utisak. Što se tiče ABA lige u svakoj utakmici ćemo tražiti svoju šansu”, kazao je sportski direktor Gavrilo Pajović.

Foto – KK Budućnost Voli

Utakmica Budućnost Voli – Zadar igra se sjutra od 21 sat. Na poluvremenu meča, biće predstavljene mlađe kategorije kao i stručni štab Budućnost Volija.

KLJUČNE RIJEČI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar