Budućnost na otvaranju nove sezone sa Vardarom, Lazović propušta sezonu i baviće se trenerskim poslom

0
239
Foto - Analitika

Duelom Budućnosti i Vardara u Podgorici u srijedu će zvanično početi nova sezona Regionalne lige za rukometašice. U novoj sezoni regionalnog takmičenja, pored crnogorskog i makedonskog prvaka, nastupiće i slovenački Krim.

Na današnjoj pres konferenciji je saopšteno da je od takmičenja odustala hrvatska Podravka, kao i da poziv za učešće nije prihvatila zagrebačka Lokomotiva. Sistemom takmičenja predviđeno je da se igra pet turnira, a svaki tim odigraće po deset utakmica.

Kapitenka „plavih“, Milena Raičević, kazala je da će mečevi u regionalnom takmičenju biti prilika da pokažu što su uradili u pripremnom periodu.

– Znamo da smo dosta podmladili tim i vjerujem da ćemo u predstojećim utakmicama pokazati šta smo radili u pripremnom periodu. Već smo igrali i sa Krimom i Vardarom tokom priprema. Nismo se pokazali u pravom svjetlu, koliko možemo, ali vjerujem da hoćemo u sljedeća dva meča – rekla je Raičević.

Ona vjeruje da će Budućnost na podgoričkom turniru ispraviti greške iz pripremnih duela sa Vardarom i Krimom i odigrati mnogo bolje.

Spemnija sam nego u tim mečevima i vjerujem da ćemo dati svoj maksimum – rekla je Raičević.

Lijevi bek, Đurđina Jauković, očekuje teške mečeve u kojima će rival biti favorit.

– Čekaju nas dva teška meča. Dobro znamo i Krim i Vardar. Oni su favoriti, ali moj tim se lako ne predaje. Dosta smo analizirali greške u mečevima tokom priprema i nadam se da ćemo ih sada ispraviti. Odbrana je naše najjače oružje i iz dobre defanzive treba da dolazimo do golova iz tranzicije – rekla je Jauković.

Duel Budućnosti i Vardara u dvorani sportskog kompleksa hotela Verde zakazan je za 19 sati. Dan kasnije u istom terminu sastaće se Vardar i Krim, dok će u petak rivali biti podgorički i ljubljanski tim.

Novina u regionalnom takmičenju ove sezone je da će se igrati i liga za rukometašice rođene 1998. godine i mlađe i to po istom rasporedu kao i za seniorske timove. Budućnost će u prvom kolu, 13. septembra u 17 sati, igrati sa selekcijom Makedonije, koja je zamijenila Vardar. Za 14. septembar zakazan je duel Krima i Makedonije, dok će dan kasnije rivali biti crnogorski i slovenački prvak.

Podgoričke mlade rukometašice sa klupe u tom takmičenju vodiće proslavljena reprezentativka Bojana Popović i Suzana Lazović, koja će zbog problema sa povredom propustiti sezonu.

Popović je kazala da je selekcija koja će se takmičiti u Regionalnoj ligi miks talentovanih igračica rođenih 1998 i 2000. godine, a među njima je nekoliko perspektivnih djevojčica rođenih 2002. godine.

– Za mene je to nova uloga, uz onu koju već obavljam u prvom timu Budućnosti. Klub je promjenom strategije pokazao da će se u budućnosti uglavnom oslanjati na mlađe igrače. Iz ovih generacija tražićemo igrače za prvi tim Budućnosti, ali i reprezentaciju Crne Gore. Čeka ih mnogo rada da bi došli do prvog tima – kazala je Popović.

Ona je naglasila da će se truditi da će mladim rukometaašicama pružiti ono što im nedostaje u tom periodu, prije svega na tehnici.

Regionalna liga će tim djevojčicama mnogo značiti jer im nedostaje kvalitetno takmičenje. Želimo da izvučemo što više igračica za budućnost – rekla je Popović.

Njen prvi asistent, Suzana Lazović, kazala je da će do juna pomagati u radu sa talentovanim rukometašicama, nakon čega bi ukoliko se bude oporavila od povrede vratila na teren.

To je novo iskustvo za mene, jer sam bila aktivna igračica. Do juna ću pomagati Bojani Popović da novu generaciju izvedemo na pravi put i ukažemo im na greške. Naš cilj će biti da se što više igračica iz te selekcije priključi prvom timu – kazala je Lazović.

Ona je dodala i da će nakon ljekarskih prekleda u novembru biti izvjesnije hoće li nastaviti karijeru.

– Nadam se da ću u novembru dobiti dozvolu doktora da poslije Nove godine počnem sa laganim treninzima. Ukoliko bi i jedan odsto bio rizik za zdravlje završiću karijeru i posvetiću se trenerskom poslu – poentirala je Lazović.