Budućnost Capital Plaza počela pripreme

0
324

Prozivkom i prvim treningom u „Morači”, odbojkaši Budućnosti Capital Plaze počeli su pripreme za predstojeću sezonu. U praktično neizmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu…

“Sa nestrpljenjem smo isčekivali početak zajedničkog rada. Momci su se uželjeli jedni drugih i rada sa loptom, tako da će nam to svakako olakšati ovaj početni period koji je uvijek i najteži kada su igrači u pitanju. Jedna od novina je i rad sa kondicionim trenerom Gvozdenom Bulatovićem, uz čiji će nadzor sigurno svaki od igrača biti fizički na većem nivou u odnosu na prethodnu godinu. Igrači su već dvije nedjelje individualno radili po programu koji su dobili, kako bi početak priprema dočekali relativno spremni za napore koji im predstoje. Naredne dvije nedjelje će akcenat biti na podizanju fizičke spreme, naravno uz postepeno podizanje nivoa rada sa loptom”, kaže novi trener Podgoričana Balša Radulović.

Budućnost je prošlu sezonu završila bez ijednog finala na domaćoj sceni, drugu godinu zaredom…

“Kad su u pitanju ciljevi za narednu sezonu, ja ih ne bih vezao isključivo za poziciju na tabeli i osvajanje nekog od trofeja, iako ni najmanje ne bježimo od istog. S obzirom na to da se još uvijek ne zna koje će sve ekipe učestvovati i u kojem sastavu, prevashodni cilj je da igrači podignu stepen profesionalnosti, odgovornosti i posvećenosti, i da kroz takav odnos dođe do individualnog napretka, a u tom slučaju ni rezultat ne može izostati. Već sam ranije naglasio da je moj cilj da Budućnost vratimo tamo gdje joj je i mjesto, na čelo crnogorske odbojke, a to nam kao obavezu nameće da svakom meču pristupimo maksimalno ozbiljno i da je cilj pobjeda”, dodao je Radulović, uz napomenu da će glavni dio priprema biti odrađen u Podgorici, te da je u planu odigravanje 7-8 kontrolnih utakmica sa rivalima iz okruženja.

“Sa kontrolnim utakmicama ćemo razbiti monotoniju treninga i uvidjeti na kojim elementima moramo posebno obratiti pažnju. Siguran sam da će rukovodstvo kluba u tom dijelu uraditi sve kako bi početak lige dočekali što spremniji”, zaključio je novi strateg „plavih”.

Iako su uglavnom kadeti i juniori, većini igrača će predstojeća biti treća sezona u seniorskoj konkurenciji.

“Priželjkujemo da prikažu ono što se od njih očekuje, a to je da pokažu sav svoj potencijal, a pojedini da opravdaju očekivanja da će jednog dana biti nosioci igre reprezentacije Crne Gore. Dolazak Balše Radulovića na mjesto trenera prvog tima će sigurno donijeti pozitivne promjene, ali moramo i dalje biti oprezni sa obećanjima zbog rezultata u prethodniih par sezona. U svakom slučaju, ove godine moramo dati sve od sebe i biti konstantni od početka do kraja i siguran sam da rezulatat neće izostati. Uprava kluba, sačinjena od bivših igrača, će nastaviti da pomaže normalno funkcionisanje kluba, ali se isto nadamo da će pojedinci iz svijeta biznisa i državne vlasti pomoći. Jer, bez Budućnosti, crnogorska muška odbojka ne može imati ni svoju budućnost”, rekao je predsjednik Budućnosti Mirko Janković.