Brguljan: Propustili smo svoje šanse na startu meča

0
366
FOTO: Zoran Đurić

Crna Gora je razočarala u četvrtfinalu protiv Grčke, svjestan je toga i Draško Brguljan, jedan od najiskusnijih.

”Grčka je bila mnogo bolja. Da smo bolje otvorili utakmicu na početku… Imali smo peterac, pa kontranapad koji nisam realizovao. Da smo tada postigli gol ili dva možda bi sve bilo drugačije. Oni su potom napravili razliku, a u pitanju je iskusna ekipa koja igra odlično. Grci zasluženo idu u polufinale, imaju veliku šansu da osvoje medalju, kao što bismo imali i mi da smo prošli. Mlada smo ekipa, donekle je bio očekivan ovaj pad”, rekao je Brguljan.

Crna Gora je imala tri dana pauze do četvrtfinala. Uvijek se postavlja pitanje da li toliko dana odmora donosi dobro ekipi.

“Sigurno da nije dobro što smo imali dan više za odmor, u to smo se više puta uvjerili. U ženskom dijelu takmičenja su eliminisane tri ekipe u četvrtfinalu koje su bile prve u grupi. Idemo dalje, ovo je nova ekipa, novi proces, fokus je na Olimpijskim igrama 2020. godine”, dodao je Brguljan.

Saša Mišić je iznudio tri peterca, ali nije bilo dovoljno…

“Teško je pričati u ovom trenutku. U svakom slučaju rezultat je previsok. Grčka je zaslužila pobjedu i bilo je gotovo već u drugoj četvrtini. Stvarno smo se dobro spremali za meč, ali je kvalitet presudio. Ovo je neka nova ekipa. Treba da se borimo za peto mjesto, to bi bio uspjeh za ovaj tim”, kaže centar “ajkula”.